Extra marechaussees voor Schiphol

stiptheidsacties

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het kabinet geeft structureel 20 miljoen euro extra aan de Koninklijke Marechaussee voor grensbewaking op onder andere luchthavens. Dat staat in de voorjaarsnota die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Hiermee kunnen ongeveer 200 marechaussees extra worden ingezet in de komende jaren. Dat is vooral op Schiphol hard nodig. De luchthaven vraagt de regering al tijden om extra grensbeambten. Door de inzet van de Marechaussee op meer plekken in Nederland en daarbuiten heerst er al lang een krapte op de luchthaven, met lange rijen tot gevolg.

extra marechaussees
Door de verhoogde dreiging wordt de Marechaussee ook elders ingezet voor beveiligingstaken

Zomer

Komende zomer worden er al 135 extra marechaussees ingezet voor de grensbewaking op luchthaven Schiphol. Volgend jaar kunnen daar met de extra financiering nog eens 65 bijkomen. Hopelijk blijkt dit voldoende om de rijen te beperken.

Ga je binnenkort op reis? Lees dan onze tips om zo soepel mogelijk de grens te passeren. Zorg bijvoorbeeld voor geldige documenten en eventueel toestemmingspapieren als je met kinderen reist.

Reacties

  1. Xandrios zegt

    De oplossing is niet enkel om er simpelweg meer mensen tegenaan te gooien. Een van de grootste problemen zijn de automatische paspoort gates welke structureel niet werken, of, buiten gebruik worden gesteld. Gerucht is dat er permanent een reparateur aanwezig moet zijn omdat ze zo slecht werken, en als de leverancier niemand beschikbaar heeft – gaan de poortjes dicht.

    Als andere landen de techniek rondom automatische gates op orde heeft, waarom kan dat op Schiphol dan niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *