Delta’s eerste A330-900 bijna klaar voor vertrek

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta’s eerste A330-900 toestel werd deze week voorzien van de Delta livery. Helemaal klaar voor vertrek is het toestel nog niet, de motoren zullen later gemonteerd worden. Deze worden namelijk afzonderlijk van het toestel voorzien van de juiste coating en verf. Zodra de laatste werkzaamheden gedaan zijn kan het toestel de lucht in.

A330-900neo

De Amerikaanse maatschappij wordt de eerste airline die met dit type toestel zal gaan vliegen. Het vliegtuig is voorzien van de laatste innovaties op het gebied van efficiënte luchtvaart. Aan boord zullen alle vier de klassen zijn die Delta aanbiedt. Eerder schreven we al over de Boeing 777-200 waarin de maatschappij dit ook aanbiedt. Het gaat dan om Delta One Suites, Delta Premium Select, Delta Comfort+ en Main Cabin (Economy). Delta wil dit concept uit gaan rollen binnen de gehele widebody vloot.

De A330 is ook voorzien van stoelen met zgn. Memory foam. Ook zal er een vernieuwd inflight entertainment systeem geïntroduceerd worden. Dit nieuwe systeem is door de maatschappij zelf ontwikkeld.

Vooraanzicht van de A330-900 van Delta (Bron: Delta)
Vooraanzicht van de A330-900 van Delta (Bron: Airbus, Delta)

Vloot

Het nieuwe toestel zal de komende maanden getest gaan worden. Er zullen onder andere testvluchten uitgevoerd worden. Het blijft echter niet bij dit toestel. Er zullen nog ten minste 34 A330-900 toestellen toegevoegd gaan worden. De eerste A330’s van dit type zullen vanaf eind 2019 in de dienstregeling te zien zijn.

Eerste Delta A330-900, maar er mist nog iets (Bron: Delta, JB. Accariez, Master Films)
Eerste Delta A330-900, maar er mist nog iets (Bron: Delta, JB. Accariez, Master Films)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *