Delta verhoogt aandeel in Korean Air

Korean Air en Delta Air Lines starten joint venture

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines heeft het aandeel in Korean Air verhoogd van 9,21% naar 11%. Met deze verhoging is ongeveer $ 49 miljoen gemoeid. Delta investeert al sinds juni vorig jaar in Hanjin KAL, het moederbedrijf van Korean Air, toen de maatschappij 4,3% van de aandelen heeft gekocht. Dit percentage werd afgelopen maand september verhoogd naar 9,21%. In het begin gaf Delta al aan dat de maatschappij een aandeel van 10% wilde in de Koreaanse maatschappij. Dit percentage kan in de toekomst nog verhoogd worden tot maximaal 15%.

korean air, dreamliner
Delta heeft nu en aandeel van 11% in KAL. (Bron: WikiMedia Commons/Edward Russell)

Waarom verhoogt Delta het aandeel in Korean Air?

Dat Delta het aandeel in KAL verhoogt, heeft niet alleen te maken met de joint venture die de twee maatschappijen in 2018 starten. Er zouden namelijk problemen zijn bij het management van Korean Air en Delta heeft er nogal belang bij dat de maatschappij het goed doet. Aanvankelijk had Delta namelijk een hub op de luchthaven van Tokyo-Narita. Maar sinds Delta samenwerkt met KAL, is deze hub meer verschoven naar Incheon, de grootste hub van Korean Air.

Incheon-International-Airport
Incheon is nu een belangrijke luchthaven voor Delta in Azië.

Beide maatschappijen zitten tenslotte in SkyTeam en hebben een joint venture met elkaar van meer dan 290 bestemmingen. De toekomst van Delta in Azië is dus nauw verbonden met KAL.

Bron van info: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *