THAI Smile Airways nu onderdeel van Star Alliance2 min leestijd

Thai Smile Connecting Partner Star Alliance

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

THAI Smile Airways is vanaf nu onderdeel van Star Alliance als connecting partner. Deze samenwerking is vorig jaar al aangekondigd, maar het proces is nu helemaal afgerond. THAI Smile Airways is een luchtvaartmaatschappij naast de moedermaatschappij THAI Airways International. Thai Smile vliegt met name binnen Thailand en landen binnen Azië.

THAI Smile Airways connecting partner van Star Alliance

Connecting Parners zijn niet geheel lid van Star Alliance, maar bieden wel bepaalde overlappende diensten. Hierdoor is het makkelijker om onderdeel te worden van een alliantie. Het is er met name op gericht om het regionale netwerk van de alliantie uit te breiden. Door het toevoegen van THAI Smile Airways als connecting partner kunnen bijvoorbeeld de koffers ook doorgestuurd worden naar de eindbestemming en zijn er meer bestemmingen te boeken op één ticket.

Passagiers die vliegen met elite status kunnen gebruik maken van diverse voordelen met een transfer. Het gaat dan natuurlijk om THAI Smile. Dit gaat dan bijvoorbeeld om priority check-in en extra bagage. De vluchten moeten dan wel op één ticket staan. De elite leden binnen het loyaliteitsprogramma van THAI Airways International, Austrian, SWISS en/of Lufthansa kunnen nu gebruik maken van deze voordelen.

De CEO van Star Alliance, Jeffrey Goh, zegt het volgende over deze samenwerking met THAI Smile Airways:

Ons Connecting Partner-model werd drie jaar geleden geïntroduceerd om luchtvaartmaatschappijen een aantrekkelijke manier te bieden om zich aan te sluiten bij ons wereldwijde alliantie netwerk zonder een volledig lidmaatschap te vereisen, en we blijven het model uitbreiden om klanten meer reismogelijkheden te bieden. Ik ben blij dat ik THAI Smile Airways vandaag de dag kan verwelkomen als Star Alliance Connecting Partner, waarvan klanten zullen profiteren door een grotere connectiviteit en verbeterde diensten in Azië.

Ook de CEO van THAI Smile Airways, Charita Leelayudth, is enthousiast als Connecting Partner van de alliantie:

Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor THAI Smile Airways. We zijn verheugd om een Connecting Partner te worden. Het brengt een enorme waarde voor onze klanten en de regio die we bedienen. Het is een strategische stap die THAI Smile Airways positioneert als een belangrijke regionale speler”.

We zijn toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke reiservaringen aan nieuwe generaties reizigers. Dit tegen betaalbare prijzen met naadloze verbindingen met onze moedermaatschappij Thai Airways International (THAI), een lid van Star Alliance. Onze focus blijft gericht op het versterken van het routenetwerk van THAI voor de hoogste kostenefficiëntie en concurrentiekracht.

Thai Smile Airways
Thai Smile Airways Afb©Alex Wilson via Wikimedia Commons

Afbeelding ©StarAlliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *