Delta One krijgt nieuw menu2 min leestijd

Nieuwe menu in Delta One

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gelukkig zijn de maaltijden die je aan boord geserveerd krijgt niet altijd hetzelfde. Tenminste, als je medium of long haul vliegt. Afhankelijk van de airline krijg je op korte vluchten ook een maaltijd of snack aangeboden. Sommige airlines bieden helemaal niets aan. Delta vindt het in ieder geval belangrijk dat er genoeg te kiezen blijft. De Amerikaanse airline presenteert een nieuw menu in Delta One en nieuwe snacks en drankjes in de andere cabines.

Delta One

Delta One is de business class cabine van de gelijknamige airline. Deze cabine is beschikbaar op internationale long haul vluchten en sommige long haul vluchten binnen de Verenigde Staten. De maaltijden die aan boord worden geserveerd in business class worden gewisseld met de seizoenen. Recentelijk vond Delta het daarom weer tijd voor een nieuw menu met bijpassende wijnen. De maaltijden zijn samengesteld door diverse vooraanstaande chefs uit de Verenigde Staten.

Tenderloin steak met knoflookpuree (Bron: Delta)
Tenderloin steak met knoflookpuree (Bron: Delta)

De menu’s worden dit seizoen gekenmerkt door verse groentes en kruiden van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan tenderloin steak met een aardappelpuree van wilde knoflook, geserveerd met verse groenten. Een vegetarisch alternatief is bijvoorbeeld groente lasagne met champignons en roomsaus met pesto.

Wijnen

De nieuwe maaltijden zijn ook voorzien van bijpassende wijnen. Deze zijn geselecteerd door Delta’s eigen sommelier Andrea Robinson. Wijnen die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld Kleine Zalze Chenin Blanc uit Zuid-Afrika en Chateau Sainte Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon uit Washington’s Columbia Valley.

Snacks en drankjes

Ongeacht de cabine waarin je reist biedt Delta diverse snacks. De maatschappij introduceert twee nieuwe snacks aan boord. Het gaat om Squirrel Brand amandelen en Cheez-It kaaskrackers. Daarnaast blijven de Biscoff koekjes en KIND Dark Chocolate Chunk Bars ook beschikbaar aan boord.

De nieuwe snacks bij Delta (Bron: Delta)
De nieuwe snacks bij Delta (Bron: Delta)

Vanaf maart zal Delta ook thee van Pure Leaf gaan serveren in Delta One. Denk aan smaken als English Breakfast, Green Tea met jasmijn, Peppermint Herbal Tea en Earl Grey. Pure Leaf zal ook geserveerd worden in de Delta Sky Clubs vanaf 1 mei 2019. Hier is het assortiment nog groter. Denk bijvoorbeeld aan kamille, Chai Tea, gember met oranjebloesem en zwarte thee met bosbessen. De thee is gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. In de andere cabines wordt Lipton thee aangeboden. Het gaat om Delta Premium Select, First Class, Delta Comfort+ en Main Cabin.

Pure Leaf Thee in Delta One (Bron: Delta)
Pure Leaf Thee in Delta One (Bron: Delta)

Pre-select

Delta biedt het pre-select programma ook aan in business class. Je kunt dan zelf je maaltijd kiezen alvorens je op reis gaat. Een aantal dagen voordat de vlucht vertrekt kun je dit aangeven. De maaltijden blijven op basis van beschikbaarheid en kunnen altijd op het laatste moment gewijzigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *