Check flight availability gratis online!2 min leestijd

check flight availability

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel frequent flyers zullen bekend zijn met de tools Expertflyer en KVS. Hiermee kun je, naast andere functies, de flight availability raadplegen: hoeveel stoelen in een bepaalde fare bucket verkoopt de maatschappij nog. Dit is vaak een goede indicatie hoe vol de vlucht zit. Voor het gebruik van EF of KVS moet je wel betalen. Maak je veel gebruik van de features, dan is lidmaatschap het vaak zeker waard. Maar vlieg je af en toe of wil je alleen de basale features dan is de contributie het misschien niet waard. Gelukkig kun je ook gratis online de flight availability bekijken met behulp van BCD Travel! De zakenreisagent heeft hiervoor een online tool.

Beschikbaarheid controleren

Vul simpelweg je route in, de datum(s) en eventueel de reisklasse of preferred airline. Ook kun je kiezen om geen opties met overstappen te tonen. Klik dan op de ‘Go’ knop naast availability. Vervolgens krijg je alle vluchten te zien, inclusief codeshares, volgens jouw routecriteria.

Check flight availability
BCD Availability tool

Vervolgens kan je op het onderstreepte ‘Availability’ klikken om de beschikbaarheid in de verschillende fare buckets te zien. Wordt een letter niet genoemd, dan is er ook geen beschikbaarheid.

check flight availability
9 betekent dat er minimaal 9 stoelen beschikbaar zijn

Betrouwbaarheid

Ik heb op een paar routes bij een paar maatschappijen de resultaten van de online tool vergeleken met KVS. Over het algemeen is de website van BCD accuraat. Soms is er wel een verschil van een paar stoelen, of missen een paar boekingsklassen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het point of sale. Ook ondersteunt BCD geen award ticket fares.

Check flight availability
KVS vs BCD

Conclusie

Heb je geen KVS of Expertflyer lidmaatschap, dan is deze online tool een uitstekende manier om een idee te krijgen van de beschikbaarheid op een vlucht. Het komt zeker van pas als er bijvoorbeeld vluchtverstoringen zijn. Zo kun je vlak voor vertrek nog kijken wat voor alternatieven er zijn mocht je vlucht niet doorgaan of vertraagd zijn. Dan ben je op de hoogte van de opties die je vervolgens voor kunt leggen in geval van een rebooking. Ook kun je in de gaten houden of de vlucht misschien overboekt is. Misschien dus handig om de pagina te bookmarken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *