Enkeltje bij KLM duur? Boek een retour met flexibiliteit!2 min leestijd

Miles besteden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een paar jaar geleden introduceerde KLM de mogelijkheid om flexibiliteit te kopen bij de aanschaf van een ticket. In deze link tref je het artikel van destijds aan. In eerste instantie leek me dit niet zo handig. Ik ben geen zakenreiziger dus meestal staan mijn plannen redelijk vast. Daarnaast kun je het ticket nog steeds niet annuleren. Onlangs heb ik echter mogen ondervinden dat dit een aantrekkelijke optie kan zijn, vooral omdat het goedkoper is dan een enkeltje.

Nog steeds goedkoper dan een enkeltje!

Het overkomt me regelmatig: ik kan een leuke vlucht in elkaar zetten, maar ik mis nog een aansluiting terug naar huis. Of een vlucht vanaf Nederland naar een andere bestemming. Vaak valt me dan op dat een enkele reis boeken bij KLM niet zo aantrekkelijk is. Niet zelden is het zelfs duurder dan een retourticket! En dat is jammer, omdat KLM over een uitgebreid routenetwerk beschikt met veel dagelijkse vluchten.

Enkeltje bij KLM duur? Boek een retour met flexibiliteit!
KLM heeft een uitgebreid routenetwerk

De oplossing is echter eenvoudig: boek gewoon dat goedkopere retourticket met de flexibiliteitsoptie! Meestal nog steeds goedkoper dan een enkele reis en je hebt nog een vlucht tegoed!

Mijn ervaring met KLM Flexibiliteit

Enige tijd geleden heb ik geschreven over de statusmatch van LATAM. Omdat een forumlid van ons wist te melden dat LATAM een soft landing hanteert, besloot ik zelf ook een status match aan te vragen. Voor een paar tientjes kocht ik een enkeltje in de Dreamliner tussen Madrid en Frankfurt. Daarnaast boekte ik een enkeltje van Amsterdam naar Madrid voor nog geen € 50,00. In eerste instantie zou ik met de trein terug naar Amsterdam. Vliegen gaat een heel stuk sneller, waardoor ik toch begon te zoeken naar een geschikte vlucht tussen Frankfurt en Amsterdam.

Een enkeltje Frankfurt – Amsterdam kost maar € 115,00, terwijl ik voor € 99,00 een retourtje kon boeken. Met flexibiliteit was ik dus € 113,00 kwijt, goedkoper dan een enkeltje! Ik heb de retourvlucht een heel stuk later dit jaar gezet, zodat deze enige tijd “houdbaar” blijft.

Enkeltje bij KLM duur? Boek een retour met flexibiliteit!
Een enkele reis, duurder dan de € 99,00 voor een retourticket

Niet al te veel later besloot ik eind februari een stapel miles in te leveren. Ik boekte een ticket van Berlijn naar Abu Dhabi met Air Berlin in Business Class. Omdat ik eerst nog wel naar Berlijn moet vliegen, heb ik mijn Frankfurt ticket er bij gehaald. Zonder moeite kon ik de datum wijzigen en in plaats van Frankfurt vlieg ik nu naar Berlijn. Omdat een retourticket naar Berlijn normaliter iets duurder is, hoefde ik alleen dit verschil bij te betalen.

Conclusie

Zoals je in bovenstaand voorbeeld kunt zien is de optie Flexibiliteit best aantrekkelijk. Lang niet altijd zal dit een interessante optie zijn, maar er voor sommigen zal deze optie af en toe van pas komen. Zeker als je zo nu en dan leuke tickets in elkaar zet, kun je deze optie goed gebruiken.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de optie Flexibiliteit bij KLM?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *