Cabinebond VNC start cao-overleg met KLM

KLM cabin crew

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het conflict tussen de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel en KLM lijkt voorbij. Door een besluit van de luchtvaartmaatschappij om op sommige vluchten 1 cabin crew lid minder in te zetten – de ‘-1 ca maatregel’ – was er een impasse in de cao-onderhandelingen. Inmiddels heeft KLM aangekondigd de maatregel stapsgewijs weer terug te draaien. Dit heeft de ledenraad van de VNC doen besluiten om haar ultimatum in te trekken. Hiermee komen de opgeschorte acties te vervallen en kan weer worden gestart met het cao-overleg.

VNC

Heftige winter

Volgens de VNC was de situatie afgelopen winter ‘een van de heftigste periodes in de historie’. Voor het eerst hield de bond acties en werkonderbrekingen en er was ook nog een conflict over de pensioenen.  Aanvankelijk was de raad dan nog ernstig verdeeld over de ‘behoorlijk pittige’ discussie. Uiteindelijk bleek de intrekking  van de productiviteitsmaatregel door KLM toch voldoende voor acceptatie. Het vertrouwen in elkaar als onderhandelingspartner is echter nog steeds ‘broos’, aldus de VNC.

In een brief is de KLM gevraagd om zich maximaal in te zetten om op zoveel mogelijk vluchten in zo kort mogelijke tijd weer een cabinelid toe te voegen. Verder gaat de VNC zich in de onderhandelingen sterk maken voor een cao waarin ‘aantoonbaar wordt geïnvesteerd in personeel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *