Brussels Airlines start volgend jaar met vluchten naar Nairobi1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal vanaf juni 2024 zes keer per week rechtstreeks de Belgische hoofdstad met het Keniaanse Nairobi verbinden. Brussels Airlines maakte eind vorig jaar ook al zes nieuwe bestemmingen voor dit jaar bekend.

Brussels Airlines naar Nairobi

Tussen 2002 en 2015 vloog Brussels Airlines ook tussen Brussel en Nairobi. Na 9 jaar van afwezigheid is de maatschappij vanaf juni volgend jaar dus weer terug in Kenia. De ticketverkoop is afgelopen woensdag gestart. Daarnaast gaat Brussels Airlines het aantal vluchten naar Kigali, Dakar, Banjul, Monrovia en Freetown verhogen. De uitbreiding van het aanbod in bestemming is mogelijk dankzij de toevoeging van nog een extra Airbus A330 toestel. Dit toestel is afkomstig van Lufthansa. Hiermee heeft Brussels Airlines dan in totaal 10 van deze long-haul toestellen. De vluchten naar Nairobi zullen het gehele jaar plaats gaan vinden. Al vliegt de maatschappij tijdens het winterseizoen vier keer in plaats van zes keer naar de Keniaanse hoofdstad.

Economy cabine aan boord van de Airbus A330 van Brussels Airlines (Bron: Brussels Airlines)
Brussels Airlines gaat weer op Nairobi vliegen. (Foto: Brussels Airlines)

Brussels Airlines staat al bekend om vluchten naar Afrika. De Belgische maatschappij heeft namelijk een groot aantal bestemmingen naar dit continent in het aanbod zitten. Brussels Airlines wil met deze uitbreiding de positie op het Afrikaanse continent versterken. Dorothea von Boxberg, de CEO van Brussels Airlines legt uit hiermee sterker te staan dan ooit te voren. Het tiende Airbus A330 toestel voor Brussels Airlines is een duidelijk teken van vertrouwen van de Lufthansa Group en versterkt ook onze positie als de hub naar Afrika binnen de groep”, aldus von Boxberg. Daarnaast wil Brussels Airlines ook uitbreiden in de werving van het personeel. Zo is de maatschappij op zoek naar 60 piloten en cabinemedewerkers. Ook moeten er meer grondmedewerkers bijkomen.

Uitgelichte afbeelding: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *