British Airways ontvangt bijna haar eerste Boeing 787-10

British Airways ontvangt bijna haar eerste Boeing 787-10

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vele maatschappijen hebben hem al in haar vloot, maar British Airways moest er nog even wat langer op wachten. Haar eerste Boeing 787-10 Dreamliner zal vrij binnenkort de vloot aanvullen. Eerder kreeg Britisch Airways overigens al enkele nieuwe toestellen, namelijk van het type Airbus A350.

Boeing

Het Amerikaanse Boeing heeft al maanden last van de technische problemen rondom haar Boeing 737 Max. Vele waren er al van gemaakt, maar na twee fatale ongelukken zijn alle toestellen van dit type aan de grond gezet. Verschillende maatschappijen verwachten pas ergens in het tweede of derde kwartaal van 2020 het toestel te kunnen gaan gebruiken. Gelukkig gaat het met een geheel ander type toestel dat Boeing fabriceerd een stuk beter.

Het betreft hier onder andere de Boeing 787-10 Dreamliner. Inmiddels zijn er vele honderden van afgeleverd. Ook KLM heeft er inmiddels enkele binnen haar vloot mogen verwelkomen. De Dreamliner is een stuk zuiniger om mee te vliegen als gekeken wordt naar de hoeveelheid brandstof die de machine nodig heeft. Ook is het toestel een stuk lichter en kan het meer kilometers afleggen. De Boeing 747 en de Airbus A380 worden op lange termijn vervangen bij British Airways met deze nieuwere variant.

Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland
Eerste British Airways toestel in BOAC-livery geland

British Airways

Zoals gezegd ontving British Airways eerder al een nieuwe toestel, namelijk de Airbus A350. Ook een stuk zuiniger dan andere leden van de Britse vloot. Voorzien van de nieuwste snufjes en een geheel vernieuwde Business Class cabine vliegen deze kisten de wereld al over voor de maatschappij. De nieuwe Boeing 787-10 met registratienummer G-ZBLA zal deze maand de vloot van British Airways komen verstreken. Het toestel is ook al vastgelegd door @ CassidysVacay en TCX69

Na het eerste toestel van de grootste variant van de 787 Dreamliner zullen er nog 11 andere volgen. 5 Dit in 2020, de overige vanaf 2021. De nieuwe Boeing 787-10 zal naast de nieuwe Business Class (48) ook voorzien worden van 8 geheel vernieuwde First Class cabines die ook al in de 787-9 terug te vinden is.

British Airways ontvangt bijna haar eerste Boeing 787-10
First Class in Boeing 787-9 en 787-10

Verder zijn er nog 35 stoelen in de premium economy cabine en 165 in de Economy Class.

Het nieuwe toestel zal vooralsnog worden ingezet op de bestemming Atlanta (ATL) in de Verenigde Staten. De vluchten zullen vanaf februari worden uitgevoerd met dit toestel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron & Beeldmateriaal: British Airways, Boeing, AviationTribune, CassidsysVacay, TCX69, Flyertalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *