British Airways lounge op Schiphol weer open

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De British Airways lounge op Schiphol is weer open. Je kunt deze lounge na de veiligheidscontrole vinden in het non-Schengen gebied. De lounge is op de derde verdieping (lounge 40) in vertrekhal 2/3. Je hebt alleen toegang als je intercontinentaal vliegt met BA of een partner airline.

British Airways lounge Schiphol

De British Airways lounge op Schiphol is van maandag tot en met vrijdag van 05:30 uur tot 20:30 uur geopend. In het weekend is de lounge geopend van 06:15 uur tot 21:30 uur. Deze tijden hangen af van de vluchten die vertrekken vanaf Schiphol.

Vanaf vorig jaar is de lounge onderdeel van Priority Pass & Dragonpass. Hierdoor kun je ook de lounge bezoeken via een van deze netwerken. Je mag maximaal 3 uur in de lounge verblijven als je toegang krijgt door middel van de Priority Pass. De toegang kan wel afhangen van de drukte, dus het kan voorkomen dat je geen toegang krijgt. In dat geval kun je wellicht uitwijken naar de Aspire lounge. Deze lounge is ook toegankelijk met een Priority Pass. Kinderen onder de 2 jaar hebben gratis toegang.

Uiteraard kunnen passagiers van British Airways ook toegang krijgen tot deze lounge. De volgende passagiers krijgen kosteloos toegang tot deze lounge op Amsterdam Schiphol Airport:
  • American Airlines business class passagiers
  • British Airways business en first class passagiers
  • Cathay Pacific business en first class passagiers
  • Oneworld Sapphire en Emerald elite-status passagiers indien je met een Oneworld vlucht vliegt
  • Business en first class passagiers van andere Oneworld luchtvaartmaatschappijen op Schiphol

Wil je weten welke lounges je nog meer kunt bezoeken op Schiphol? Neem dan eens een kijkje in dit artikel op InsideFlyerNL.

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow

Afbeeldingen ©oneworld/BritishAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *