British Airways gaat haar Airbus A380’s renoveren1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij British Airways gaat haar twaalf Airbus A380 toestellen voorzien van nieuwe cabines. Deze toestellen krijgen straks ook de nieuwe Club Suite business class cabine aan boord.

British Airways voorziet Airbus A380’s van nieuwe cabines

De luchtvaartmaatschappij gaat de twaalf Airbus A380 toestellen voorzien van nieuwe cabines. Dat blijkt uit een interview van The Sunday Times. De toestellen krijgen straks een nieuwe First Class cabine aan boord. Het is op dit moment nog niet bekend of dit op welke verdieping dit komt.

De Airbus A380 toestellen krijgen ook de nieuwste Business Class cabine aan boord. Deze nieuwe Business Class Club Suites kun je op dit moment vinden op de meeste Boeing 777 toestellen van de luchtvaartmaatschappij. Ook is de cabine te vinden in alle Boeing 787-10 Dreamliners van British Airways. Het plan is om na de Boeing 777 toestellen de Boeing 787-9 Dreamliners te voorzien van de nieuwe cabine.

Naast de nieuwe Business Class en First Class cabines krijgen de toestellen ook een nieuwe Premium Economy en Economy cabine aan boord. In de huidige configuratie van de Airbus A380 kunnen er maximaal 469 passagiers mee per vlucht. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel een First Class, Club World (Business Class), World Traveller Plus (Premium Economy) en World Traveller (Economy) cabine aan boord.

De Club Suite in de Boeing 777 van British Airways. Foto: British Airways

Op dit moment vliegen de Airbus A380 toestellen van British Airways naar zeven bestemmingen in de Verenigde Staten. Je kunt het toestel vinden op de vluchten naar Boston (BOS), Washington Dulles (IAD), Miami (MIA), Chicago (ORD), Dallas (DFW), Los Angeles (LAX) en San Francisco (SFO).

Daarnaast vliegt het toestel ook naar Johannesburg (JNB) en Dubai (DXB). De luchtvaartmaatschappij zet de toestellen alleen in vanaf de hub in Londen Heathrow (LHR).

Afbeeldingen ©BritishAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *