British Airways Executive Club stapt over op revenue-based2 min leestijd

British Airways A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways Executive Club zal vanaf oktober 2023 overgaan op revenue-based Avios verdienen in plaats van gebaseerd op de gevolgen afstand. Een paar maanden geleden maakten British Airways en Iberia al bekend de prijs van Avios te willen verhogen.

British Airways gaat revenue-based

De afgelopen jaren zijn meerdere programma’s overgestapt naar een revenue-based model. Je verdient niet langer meer miles gebaseerd op de gevlogen afstand. In plaats daarvan bepaalt de ticketprijs hoeveel miles je precies krijgt uitgekeerd. Vorig najaar stapte Iberia ook al over op een revenue-based model. Nu heeft ook British Airways laten weten om vanaf oktober over te stappen op revenue-based. British Airway laat in een e-mail weten over te gaan op een manier waarop Avios transparanter en vooral eenvoudiger zullen worden verdiend. In de prijslijk betekent dat helaas niet veel positiefs. Op geboekte vluchten vanaf 18 oktober verdien je namelijk het volgende aantal Avios:

  • Blue leden verdienen 6 Avios per gespendeerde pond
  • Bronze leden verdienen 7 Avios per gespendeerde pond
  • Silver leden verdienen 8 Avios per gespendeerde pond
  • Gold leden verdienen 9 Avios per gespendeerde pond

Als je bedrag in euro’s is betaald wordt dit uiteraard omgerekend in ponden. Alleen het tarief wat betaald is voor de vlucht en brandstofbelasting telt mee. Eventuele andere belastingen en toeslagen vallen hier dus buiten. De wijziging geldt verder alleen voor het verdienen van Avios. Het verdienen van Tier Points blijft voor nu ongewijzigd.

British Airways Premium Economy
Ook British Airways gaat revenue-based. (bron: British Airways)

Het is natuurlijk jammer dat nu ook British Airways overgaat tot revenue-based. Maar aan de andere kant was dit natuurlijk ook te verwachten. Dit is nadelig voor de meeste reizigers aangezien zij veel meer voor hun ticket moeten betalen om hetzelfde aantal Avios te kunnen verdienen. Als je al op veel duurdere tickets reisde is het verschil niet heel groot. Op de allerduurste tickets ga je met deze wijziging er zelfs op vooruit.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *