Boek je ticket bij Cathay Pacific en ontvang een gratis Coronaverzekering4 min leestijd

Boek je ticket bij Cathay Pacific en ontvang een gratis Coronaverzekering

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hotels, vliegtuigmaatschappijen en andere bedrijven uit de reissector doen er alles aan om reizigers zover te krijgen weer een verblijf of vliegticket te boeken. Door allerlei reisbeperkingen zullen de meeste reizigers nu thuisblijven. Toch zijn er verschillende maatschappijen die een gratis coronaverzekering aanbieden als je toch besluit met hen te reizen. Zo’n gratis coronaverzekering krijg je nu ook bij Cathay Pacific als je een reis boekt.

Voldoende dekking?

Als je reist is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Dat kan natuurlijk alleen voor de duur van je reis. Of voor een heel jaar. Afhankelijk van hoe lang je op reis gaat en hoe vaak per jaar kan het lonen om een reisverzekering voor een jaar af te sluiten. Hoe dan ook is het ook belangrijk om te kijken wat je verzekering dekt.

Schaf je bijvoorbeeld een American Express Silver, Gold of Platinum Card in samenwerking met Flying Blue (of zonder) aan, dan kun je gebruikmaken van de inbegrepen verzekering. Maar er zijn natuurlijk allerlei voorwaarden. Ook nu met het coronavirus. Wordt het door de overheid afgeraden op reis te gaan, maar ga je toch. Dan kun je mogelijk geen gebruikmaken van de reisdekking bij bijvoorbeeld de verzekering van AMEX. Het is nu dus nog belangrijker om goed te informeren wat je reisverzekering wel en niet dekt gedurende deze coronapandemie.

Schaf je nu de Flying Blue American Express Platinum Card aan, dan ontvang je het eerste jaar 50% korting op de aanschaf en betaal je slechts €300,-. Ook ontvang je 30.000 Flying Blue Miles. Liever de Flying Blue Amex Gold card? Dat kost je met deze aanbieding slechts €85,- voor het eerste jaar en je ontvangt tevens 20.000 Miles. Allerlei voordelen van de Platinum Card of de Gold Card kun je hier terug lezen.

Verzekering Cathay Pacific

Ook de maatschappij uit Hong Kong, Cathay Pacific, merkt de enorme impact van het uitbreken van het virus. Eerder dit jaar heeft het personeel, gestationeerd in Hong Kong, een deel van het salaris moeten inleveren. Ook is dochtermaatschappij Cathay Dragon opgedoekt.

Finnair start codeshare met Cathay Dragon

Om reizigers weer vertrouwen te bieden, biedt Cathay Pacific vanaf 8 december een gratis coronaverzekering aan. Deze verzekering wordt in samenwerking met AXA General Insurance Hong Kong Limited geleverd. De verzekering is ten minste geldig tot 28 februari 2021 en reizigers die een ticket boeken met een reis voor 28 februari 2021 kunnen gelijk gebruik maken van deze verzekering.

Dekking door Cathay coronaverzekering

Heb je een reis geboekt bij Cathay Pacific dan dekt de gratis coronaverzekering je tegen medische kosten bij een diagnose van het coronavirus in het buitenland. De reiziger is gedekt voor een periode van 30 dagen vanaf het vertrek. Kom je eerder dan de 30 dagen terug, dan is dat het einde van de dekkingsperiode.

De volgende zaken vallen onder de gratis Cathay Pacific coronaverzekering:

  • Medische- en ziekenhuisopname

Kosten voor PCR-coronatesten en, indien nodig ziekenhuisopname, van passagiers worden gedekt tot US$ 200.000.

  • Quarantainekosten

Bij onvoorziene, verplichte quarantaine door corona ontvangen reizigers een vergoeding van US$100 per dag per passagier, voor maximaal 14 dagen.

  • Evacuatie en repatriëring

Cathay Pacific zorgt voor de evacuatie en repatriëring van reizigers die tijdens hun verblijf in het buitenland besmet raken met het coronavirus. Dit geldt ook voor hun reisgenoten en kinderen.

  • 24/7 noodhulplijn

Klanten van Cathay Pacific kunnen 24/7 gebruikmaken van AXA’s Emergency Assistance-hulplijn door te bellen naar +852 2863 5785, of een WhatsApp-bericht te sturen naar +852 2863 5784.

Boek je ticket bij Cathay Pacific en ontvang een gratis Coronaverzekering

Overige voorwaarden

Er zijn nog verschillende andere voorwaarden. Bij de meest gestelde vragen kun je veel antwoorden terugvinden, die vind je hier.

Naast deze verzekering zorgt de luchtvaartmaatschappij ook voor een veilige reis aan boord. Zo zijn er bijvoorbeeld temperatuurcontroles, wordt er verwacht dat reizigers en bemanning gezichtmaskers dragen en wordt de lucht aan boord door HEPA-luchtfilters gefilterd. Alle voorzorgsmaatregelen door Cathay Pacific lees je hier.

Met deze gratis coronaverzekering en voorzorgsmaatregelen aan boord hoopt Cathay Pacific weer meer reizigers te mogen ontvangen. Vanaf Amsterdam vliegt de maatschappij op donderdag naar Hong Kong. Op woensdag is de terugvlucht vanuit Hong Kong naar Amsterdam. Vluchten worden momenteel uitgevoerd met de Airbus A350 van de maatschappij.

InsideFlyer heeft alle cabines mogen uitproberen in de nieuwe A350. In dit artikel lees je de ervaringen in de Business Class en hier lees je de review over het Premium Economy product. Ben je benieuwd naar de Economy cabine, lees dan dit artikel eens.

Bron & Beeldmateriaal: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *