Black Friday: Dit zijn de beste Airline Deals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaarlijkse fenomeen Black Friday en Cyber Monday komt weer in zicht. De uit Amerika overgewaaide storm van aanbiedingen is in Europa inmiddels ook gemeengoed. Eerder deze week schreven we al over enkele Black Friday Hotel Deals. InsideFlyer zet nu ook een aantal Airline Deals voor je op een rijtje. In dit artikel lees je er alles over.

Flexibiliteit

In tijden van reisrestricties, verplichte Coronatests en mondkapjes aan boord denk je wellicht helemaal nog niet aan het boeken van een vliegticket. Alhoewel er regelmatig goede deals voorbijkomen is het nu zeker niet de tijd van een spontaan weekje weg. En dat zullen airlines ook meewegen in hun aanbiedingen. De vraag is of extra korting reizigers nu over de streep kan trekken.

Wat wel goed is om te weten is dat nagenoeg alle maatschappijen hun ticketvoorwaarden hebben aangepast. In de meeste gevallen betekent dat een soepeler omboekbeleid. Je kunt dan bijvoorbeeld vaker kosteloos je ticket wijzigen in geval van onvoorziene omstandigheden. Eigenlijk heb je dan een flexibel ticket. Check natuurlijk altijd goed de (boekings)voorwaarden.

KLM en Air France

Zoals het er nu naar uitziet biedt Air France (nog) geen Black Friday of Cyber Monday aanbieding. Hetzelfde geldt voor KLM, dit laat de airline desgevraagd aan Insideflyer weten. Als een van beiden wel met een aanbieding komt dan zullen we dit artikel uiteraard updaten.

KLM World Business Class
World Business Class van KLM (Bron: KLM)

British Airways

De Britse nationale carrier British Airways komt dit jaar met een heel menu aan Black Friday Deals. Zo krijg je korting op British Airways Holidays, maar ook BA vluchten, upgrades en hotelboekingen zijn mogelijk. Het overzicht van aanbiedingen is hier te vinden. Let op dat vertrek vaak vanuit Londen is. Maar alternatieven zijn zeker mogelijk.

Bij BA kun je tickets met tot 20% korting boeken met promocode ‘BFOffer’. Uiterste boekingsdatum is 28 november. Uiterste reisdatum is 17 november 2021.

Qatar Airways

Gulf carrier Qatar Airways is ook dit jaar weer van de partij voor Black Friday. Met promo code ‘BLACKFRIDAY’ krijg je deze keer verschillende voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 30% korting en kun je tot 4000 extra Qmiles verdienen op QR vluchten. Daarnaast blijft het ticket geldig voor twee jaar en zijn onbeperkte datumwijzigingen toegestaan. Alle info lees je hier terug.

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)
Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)

Emirates

Een andere gulf carrier die ook aan Black Friday meedoet is Emirates. Zij het niet zo uitbundig als Qatar Airways. Met de promocode ‘BFRID20’ krijg je tot 10% korting op Economy tickets die uiterlijk 30 november 2020 geboekt zijn. De in aanmerking komende bestemmingen kun je hier bekijken.

Iberia en Air Europe

Het Spaanse Iberia en Air Europe bieden ook kortingen in deze periode. Iberia biedt een enkele reis al aan vanaf € 23 per persoon. Air Europe geeft kortingen tot 40%. Air Europe geeft deelnemers van loyaliteitsprogramma SUMA ook nog eens 40% korting op Award vluchten. De aanbiedingen gelden voor boekingen die uiterlijk 30 november 2020 gemaakt zijn. In aanmerking komende reisdata lopen tot ver in 2021.

Airbus A350 van Iberia (Bron: Iberia)
Airbus A350 van Iberia (Bron: Iberia)

Virgin Atlantic

Bij Virgin Atlantic kun je ook interessante vluchten vinden vanaf £ 239. Je vliegt dan net als bij BA over het algemeen wel vanuit Londen. Premium Economy en Business Class zijn ook aantrekkelijk geprijsd.

Op Award vluchten krijg je overigens tijdelijk 50% korting. Bijvoorbeeld: als je normaliter 95.000 Virgin Points nodig hebt voor een vlucht van Londen naar Orlando in Upper Class, betaal je nu dus maar 47.500 punten. Check alle bestemmingen en de voorwaarden op deze pagina. De aanbiedingen gelden voor boekingen die uiterlijk 30 november 2020 gemaakt zijn. Reisdata zijn mogelijk tot 30 juni 2021.

Virgin Atantic Upper Class cabine (Bron: Virgin Atlantic)
Virgin Atantic Upper Class cabine (Bron: Virgin Atlantic)

Air Malta

Misschien niet je eerste keuze als je binnen Europa vliegt. Maar Air Malta biedt leuke Black Friday deals. Je kunt namelijk tot wel 60% korting krijgen op je vluchten met deze airline (ook vanuit Amsterdam Airport Schiphol met de Airbus A320neo). Een enkele reis is al beschikbaar vanaf € 39. Alle voorwaarden lees je hier terug. Boeken kan hier.

Low Cost Carriers

Ook de low cost carriers stunten met de prijzen deze Black Friday periode. Bijvoorbeeld EasyJet: de airline biedt 50.000 enkele reizen aan voor € 29. Transavia biedt (nog) geen aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *