Koop British Airways Avios met mystery bonus

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways komt deze week met een promotie waarbij je een bonus tot 50% krijgt op de aankoop van Avios. Deze aanbieding heeft natuurlijk te maken met Black Friday. Eerder vandaag schreven we al over meerdere Black Friday aanbiedingen.

Koop British Airways Avios en krijg een bonus tot 50%

T/m maandag 30 november krijg je bij British Airways een bonus van 50% op je aankoop van Avios. Aangezien de Executive Club een interessant programma is voor Oneworld first- en business class awards, loont het om hier eens verder naar te kijken.

british airways, avios

Een bonus van slechts 50% is niet veel vergeleken met wat andere loyalty programma’s aanbieden. Het is echter wel zo dat je bij de Executive Club meerdere accounts kunt beheren en vervolgens je gekochte Avios via het household account naar één account kunt overboeken. Normaliter kun je per kalenderjaar een maximum van 100.000 Avios kopen bij de Executive Club. Gedurende deze promotie heeft British Airways dit aantal echter verhoogd tot 200.000 Avios.

Nu is het wel zo dat de hoogte van je bonus gek genoeg samenhangt met het land waarin je woont en de valuta waarin je betaalt. Als ik vervolgens kijk naar mijn account, dat dus in Nederland is geregistreerd en de Euro als valuta heeft, krijg ik een bonus van slechts 40%.

british airways, avios

Dat is weliswaar niet echt een hoge bonus. Het is echter wel zo dat de bonus van 40% ook geldt wanneer ik slechts 1.000 Avios aankoop. Dan krijg ik een bonus van 400 Avios.

british airways, avios

Zoals ik al eerder aangaf, is de Executive Club van British Airways een interessant programma om mooie first- en business class awards mee te boeken. Vooral middel- en korte afstandsvluchten zijn interessant. Zo maakte ik zelf een paar jaar geleden een vlucht met Japan Airlines in business class van Tokyo-Narita naar Manila. Iets waar je bij andere loyalty programma’s een stuk duurder uit bent.

sky suite II, Japan airlines, business class, boeing 767
Bij de Executive Club kun je mooie business class awards boeken voor weinig Avios. (foto: eigen werk)

Dit is dus een mooie kans om je Executive Club account aan te vullen. Zelf heb ik ook nog een aantal Avios staan op mijn Iberia account en deze kan ik vervolgens gratis overzetten naar British Airways.

Conclusie

Zoals vele airlines en loyalty programma’s biedt ook British Airways een bonus aan. In dit geval dus een bonus van 40% bij het aankopen van Avios. Je krijgt deze bonus ook als je slechts 1.000 Avios koopt en daardoor is het dus een mooie aangelegenheid om je account aan te vullen om zo door te sparen voor een mooi business class award in de toekomst.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *