Bestemmingtips: Museum hoppen in Washington DC5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na Boston, Philadelphia en New York was Washington DC aan de beurt om, naast sightseeing te doen, ook familie te bezoeken. Het was mijn tweede keer in Washington en de vorige keer dat ik er was, heb ik vooral de toeristische overheidsgebouwen gezien. Ik hoorde goede verhalen over de verschillende musea die de stad rijk is en had ingezet op een weekje museum hoppen. De museums zijn zo groot, dat er één hele dag doorgebracht kan worden, wat ik bijdeze museums ook echt kan aanraden.

Washington is meer dan 50 museums rijk. Van onderwerpen als African Art, Bonsai bomen en spion museum. Het Smithsonian Institute bezit veel van deze museaums, dit instituut richt zich op onderwijs en onderzoek en is onderdeel van de Amerikaanse overheid. De museums van Smithosian zijn gratis toegankelijk en liggen redelijk dicht bij elkaar aan de National Mall, wat het gebied aangeeft dat tussen het Capitool en Washington monument ligt.

National Air and Space museum

Dit museum heeft geen uitleg nodig! Als luchtvaartliefhebber keek ik heel erg uit naar dit museum ging er als eerste naar toe en dacht dat ik in ‘aviation heaven’ was beland. Het National Air and Space museum is het grootste luchtvaartmuseum in de wereld, waar jaarlijks acht miljoen bezoekers naartoe komen. Naast de taak als museum, wordt er veel onderzoek gedaan naar de aarde, luchtvaart en ruimtevaart door onderzoekers.

 

2015-08-20 13.34.59

Het museum kent duizenden objecten die tentoongesteld, die deel uit maken van de tijdelijke en permanente tentoonstellingen in het museum. Naast de tentoonstellingen is er een 3D IMAX bioscoop, waar verschillende 3D films getoond worden en waar de vliegtuigen zo ongeveer naar je toe vliegen.

2015-08-20 13.35.49

Achterin het museum ligt een maansteen die meegenomen is naar aarde tijdens de missie van de Apollo 17 in 1972. In het midden ligt de tentoonstelling ‘America by Air’, dat de ontwikkeling van de Amerikaanse luchtvaart laat zien. Er staat een deel van een Pan Am B747 en een originele Douglas DC-3.

 

Lift - Weight - Drag - Thrust
Lift – Weight – Drag – Thrust

Als luchtvaartliefhebber kon deze natuurlijk niet ontbreken, het was heel leuk om door dit museum te lopen, materialen en termen te herkennen en in het kindergedeelte belangerijke processen op een eenvoudige manier te zien weergegeven.

 

2015-08-20 16.20.41

Holocaust Memorial Museum

Een paar dagen na mijn bezoek aan het Air and Space museum ging ik naar het Holocaust Memorial Museum. Ik was heel erg benieuwd wat dit museum zou tentoonstellen en hoe ze het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zouden brengen. Het is erg druk in het museum, waar eerst door een soort airport security moet gaat voor je er door kan. Beneden op de begrande grond zijn er vier liften, waar o.a Holocaust overlevende bezoekers verwelkomen en de weg wijzen.

 

2015-08-19 15.43.58

Er zijn drie vloeren, die chronologische opgebouwd zijn naar het verloop van de opkomst van Nazi Duitsland, de oorlog en de nasleep van de oorlog.

Op de eerste vloer legt uit hoe Nazi Duitsland, onder leiding van Adolf Hitler kon groeien met zijn Nazi partij. Dit begin, in 1933, wordt weegeven door documentaires over de macht die Hilter kreeg en hoe hij antisemitische maatregelen nam. Er zijn duizenden voorwerpen te vinden die te maken hebben met de oorlog, die tentoongesteld worden. Van propaganda affiches, Jodensterren en persoonlijke spullen van mensen die niet veel later gedeporteerd worden.

 

2015-08-19 15.45.07

Op de tweede vloer, die de periode van 1940 – 1945 uitbeeld, gaat het over de werkelijke oorlog die de Nazi’s voerden. Er is te zien hoe Nazi officieren gevangen keurde in de kampen en hoe – De definitieve oplossing van het Jodenprobleem – zoals de Nazi’s dit noemden werd uitgevoerd om zo uiteindelijk 6 miljoen Joden te vermoorden.

Het meest indrukkwekkende van deze vloer, eigenlijk van het gehele museum vond ik de replica’s van de concentratiekampen. De barakken, het Arbeid Macht Frei bord en de uniformen die gevangen aanhadden zijn om stil van te worden.

2015-08-19 15.45.28

De laatste vloer is gaat over de bevreiding van de Nazi kampen en de nasleep van de oorlog. De Holocaust overlevenden die een nieuw leven zijn begonnen in Amerika en Canada hebben hun verhaal verteld in de documentaire film ‘Testimony’ en een deel van de vloer gaat over de moed die verschillende niet-Joden toonde door Joden een schuilplaats te bieden.Beneden in het museum is een grote hal waar elk jaar de ‘Day of Remembrance’ gehouden wordt om de Holocaust te herdenken.

 

2015-08-19 16.04.32

Dit museum heeft diepe indruk achter gelaten bij mij, een paar maanden voor mijn trip naar Amerika heb ik het Anne Frank huis bezocht en was toen ontdaan door het ‘echt’ worden van haar wereld. Dit museum laat de werkelijke wereld van de miljoenen slachtoffers zien, wat echt een must see is.

 

National Museaum of Natural History

Om wat meer te leren over de natuur, geschiedenis en biologie is een bezoek aan het National Museaum of Natural History. Het museum huist allerlei planten, fossielen, dieren en alles wat er tussen zit. Dit museum is echt gigantisch! Ik was echt even gedesoriënteerd, wat waar nou precies zat en hoe ik daar naar toe kon gaan.

2015-08-21 14.21.16

Er zijn tentoonstellingen over geologie, dino’s, insecten en de oceaan. Naast deze tentoonstellingen is er ook een vlindertuin waar honderden soorten vlinders te zien zijn.

2015-08-21 15.54.14

De tentoonstelling over de menselijke evolutie vond ik zelf erg interessant en de mummie tentoonstelling was wel een van mijn favorieten.

2015-08-21 14.13.40

Als je in het National Air and Space museum nog niet genoeg ruimtevaart hebt gehad, is er in dit museum nog genoeg te zien over de structuur en de history van het ‘Dark Universe’. De tentoonstellingen lopen mooi in elkaar over en door het hele gebouw kan je makkelijk van tentoonstelling wisselen. Er wordt veel gebruik gemaakt van interactieve filmpjes, spellen en documentaires. Dit helpt het begrijpen van complexe biologische materie een stuk gemakkelijker.

 

Paas Moai
Paas Moai

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Alle drie de musea waren geweldig, elk een heel ander onderwerp maar stuk voor stuk prachtige tentoonstellingen die met veel zorg en moeite zijn opgezet. Alle musea zijn van 10 uur sochtends tot half 6 savonds geopend, maar hebben in de zomer langere openingstijden. De gratis toegang en de ligging van de museums zijn erg gunstig en voor iemand die normaal niet zo snel in het buitenland naar een museum zou gaan was dit een bijzonder leerzame ervaring. Voor mijn volgende keer Washington weet ik zeker dat ik weer museum ga hoppen en er nog veel meer van mijn lijstje kan afstrepen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *