Austrian Airlines komt met 3D seatmap

Boeing 777-200 van Austrian Airlines (Bron: Austrian Airlines_

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als frequent flyer kijk je natuurlijk goed naar je stoelkeuze in het vliegtuig. Het kan zeker extra comfort opleveren als je hier even onderzoek naar doet. De meeste airlines publiceren een uitgebreide seatmap waarop je de diverse soorten stoelen kunt bekijken. Austrian Airlines pakt dat op een nieuwe manier aan. Je kunt de seatmap van de Boeing 777-200 nu ook in 3D bekijken. 

Boeing 777

Op long haul vliegt Austrian Airlines met de Boeing 767 en 777. Je kunt vanaf nu de Boeing 777-200 ook in 3D bekijken. Elke stoel in de diverse cabines is zichtbaar. De configuratie van het toestel is 38 plaatsen in business class, 24 in premium economy en 244 in de reguliere economy.

Business class cabine van Austrian Airlines (Bron: Austrian Airlines)
Business class cabine van Austrian Airlines (Bron: Austrian Airlines)

Tijdens het boekingsproces krijg je de nieuwe seatmap te zien zodat je meteen een goede keuze kunt maken. Voorheen was dit een 2D versie. Als er bijbetaald moet worden voor een stoel, dan is dit meteen zichtbaar in het systeem. Elk detail te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld beenruimte vergelijken, maar ook de beschikbaarheid van bagagevakken. 

De airline werkte samen het het Spaanse bedrijf Renacen om de nieuwe tool te ontwikkelen. Austrian Airlines is van plan om meerdere toestellen in 3D beschikbaar te maken voor stoelselectie. Hoogstwaarschijnlijk zal hierna de Boeing 767 volgen. Ook moet het mogelijk worden om deze seatmap te zien te krijgen bij de online check-in.

Zo ziet de 3D seatmap van de Boeing 777-200 van Austrian Airlines eruit (Bron: Austrian Airlines)
Zo ziet de 3D seatmap van de Boeing 777-200 van Austrian Airlines eruit (Bron: Austrian Airlines)

Austrian Airlines

De Oostenrijkse nationale carrier is onderdeel van Lufthansa Group. De maatschappij vliegt dagelijks meerdere malen vanaf Schiphol (AMS) in 1 uur en 50 minuten naar Wenen (VIE). Hiervoor wordt onder meer de Embraer 195 ingezet. Lufthansa vliegt in samenwerking met Austrian met de Airbus A320. Vanuit Wenen zijn tientallen doorverbindingen mogelijk naar bestemmingen over de gehele wereld.

Austrian Airline is lid van Star Alliance. Vlieg je business class (of met status) vanaf Schiphol, dus kun je gebruikmaken van de Star Alliance Lounge. Op de luchthaven van Wenen heeft de airline ook zelf een lounge. Lees hier onze ervaringen daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *