Review: Austrian Airlines Business & Senator Lounge Wenen

austrian airlines, lounge, senator, wenen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de terugreis van een weekendje Wenen vloog ik terug naar Schiphol met Austrian Airlines. Deze maatschappij is lid van Star Alliance en dat betekende dat ik toegang had tot de Austrian Airlines lounges. Net als bij mijn bezoek aan de Swiss Business & Senator Lounge in de E-gates op Zürich besloot ik ook deze keer weer naar de non-schengen lounges te gaan.

Mijn vlucht vertrok om 17:15, maar ik verliet mijn hotel al om 12:00 om vervolgens met de CAT Airport Express trein naar de luchthaven af te reizen. Op Schwechat Airport zit namelijk ook een heel mooi panorama terras en dit is zeker een bezoekje waard. Na een half uurtje op het ‘dak’ van de luchthaven rondgelopen te hebben, ging ik richting security.

Austrian Airlines Business Lounge

Zoals ik al aangaf heb ik de Austrian Airlines Business & Senator Lounge in de non-schengen zone bezocht. Hiervoor moest ik dus eerst door de paspoortcontrole. Gelukkig was ik daarna direct bij de lounges. Ik liet mijn boarding pass en Star Alliance Gold kaart zien waarna ik vriendelijk welkom werd geheten. Ik werd er echter wel op geattendeerd om op tijd naar mijn gate te gaan. Ik besloot eerst maar eens de business lounge te gaan bezoeken. Miles & More frequent flyers hebben ook toegang tot deze lounge.

Austrian Airlines, business lounge, lounge, star alliance gold
Austrian Airlines Business Lounge

Zowel de Business als de Senator lounge hebben een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Vooral de business lounge lijkt daardoor wel wat op de Aspire Lounge 52 op Schiphol. Het was al 13:30 dus besloot eerst maar eens te lunchen. Het aanbod aan eten vond ik wat tegenvallen. Ik nam genoegen met een kop soep en rijst met lekkere saus, maar vergeleken de Swiss Business Lounge in Zürich was dit aanbod maar beperkt.

Austrian airlines, business lounge, wenen, buffet
Buffet in de Austrian Airlines Business Lounge

Er zijn genoeg ruimtes om rustig te werken in deze lounge. Overal vond ik genoeg stopcontacten en tafels om met je laptop aan te zitten. Achterin de lounge bevinden zich de douches en toiletten. Daarnaast is nog een kleine ruimte met ligstoelen te vinden, altijd leuk om rustig bij te komen met zicht op de vliegtuigen.

Austrian airlines, business lounge, wenen
Ligstoelen in de business lounge

Austrian Airlines Senator Lounge

Na een tijdje had ik het wel gezien in de business lounge, dus ging ik maar naar de senator lounge. Doordat Miles & More frequent flyer leden hier geen toegang tot hebben is het een stuk rustiger in deze lounge.

senator, lounge, wenen, austrian airlines
Austrian Airlines Senator Lounge Wenen

Deze lounge is wat sfeervoller ingericht en heeft een mooi design. Ook is deze lounge een stukje groter dan de business lounge. Op twee mensen na was ik hier de enige persoon.

tijdschriften
Tijdschriften

Deze lounge is iets meer gericht op de zakelijke reiziger. Er is zelfs een aparte ruimte te vinden waar je rustig kunt werken. Achterin de lounge bevindt zich nog een ruimte met ligstoelen. Ook de wifi verbinding is goed. Er is geen wachtwoord nodig en de verbinding viel niet steeds weg.

Austrian airlines, senator lounge
Nog meer om te lezen.

Na mijn internetactiviteiten weer te hebben bijgewerkt ging ik maar eens kijken wat het buffet hier te bieden had. Helaas was ook hier het aanbod aan eten vrij beperkt. Warm eten wordt alleen geserveerd tijdens lunch en avondeten. Tussen de middag vond ik er enkel wat versnaperingen zoals nootjes, chips en kleine gebakjes. Het drankaanbod was wat uitgebreider.

Drankbuffet in de Senator Lounge

Ik nam een glaasje bubbels en ging dan maar rustig wachten tot het tijd was om naar mijn gate te gaan. Nogmaals genoot ik van het mooie uitzicht op de vliegtuigen.

Austrian airlines, lounge, wenen, senator lounge
Relaxed wachten in de senator lounge na een geslaagde citytrip Wenen.

Drie kwartier voor vertrek ging ik richting mijn gate. Ik zou boarden vanaf de F-gates, dus moest ik eerst weer door de paspoortcontrole om dan weer door de security te gaan. Vervolgens volgde er nog een busritje waarna ik uiteindelijk bij gate F16 aankwam.

Conclusie

De Austrian Airlines Business & Senator Lounge op Wenen bieden beiden een aangenaam verblijf voor het opstijgen. Een groot pluspunt is het zicht op de vliegtuigen. Vooral de Senator Lounge is sfeervol ingericht en heeft een mooi design. Het aanbod aan eten vond ik wat tegenvallen. Dat is in andere lounges van de Lufthansa Group zoals de Lufthansa Senator Lounge op München veel beter. Beide lounges, maar vooral de senator lounge bieden goede mogelijkheden om te werken. Er zijn voldoende stopcontacten en werkplekken en de wifi verbinding is goed.

Overzicht

Voordelen

- Mooi design
- Uitzicht op de vliegtuigen

Nadelen

- Beperkt aanbod aan eten

Sfeer

Service

Ruimte

Eten en drinken

Voorzieningen

Algemene Waardering

Conclusie

De Austrian Airlines Business & Senator Lounge in Wenen biedt een aangenaam verblijf voor het opstijgen. Een groot pluspunt is het zicht op de vliegtuigen. Een minpuntje is het magere aanbod aan eten.

3.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *