Norwegian nog vaker naar de VS

Norwegian nog vaker naar de VS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat Norwegian zijn lijst met bestemmingen aan het uitbreiden is, wisten we natuurlijk al. De komende tijd komen er weer genoeg nieuwe routes bij. Binnenkort vliegen ze op nog een route naar ‘de stad die nooit slaapt’, New York.

Verdubbeling

Op dit moment vliegt Norwegian al op de route Paris Charles de Gaulle (CDG) en New York John F. Kennedy International Airport (JFK). Dit zo’n acht keer per week. Norwegian vliegt op deze route met de nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner. Echter zal Norwegian vanaf 28 februari a.s. starten met vluchten vanaf Paris Orly (ORY) naar Newark (EWR). Ze zullen vanaf dan zes rechtstreekse vluchten uitvoeren.

Routes in de VS vanuit Europa
©Norwegian

Concurrentie

Voor verschillende maatschappijen is dit natuurlijk niet prettig. Air France bijvoorbeeld heeft al last van de vluchten die worden uitgevoerd door LEVEL en Norwegian vanaf Paris Charles de Gaulle, en dan komen er dus nu nog meer vluchten bij vanaf Paris Orly.

Naast de vluchten vanuit Parijs naar New York worden er ook andere routes uitgevoerd door Norwegian. Dit zijn namelijk de routes naar Los Angeles, Miami, Orlando, Fort Lauderdale. Maar daar blijft het niet bij. In de loop van dit jaar zullen er nog meer bestemmingen bijkomen richting Noord-Amerika. Denver, Boston en Oakland worden dan nog toegevoegd aan de lijst.

Hiermee neemt de concurrentie voor vluchten tussen Europa en Noord-Amerika enorm toe. Dit zullen maatschappijen als Air France, Delta, Lufthansa en KLM zeker gaan merken.

Rome

Ook in Italië ontstaat er meer concurrentie. Vanuit Italië zal Norwegian vanaf heden ook vliegen naar Oakland. De vlucht wordt uitgevoerd met de 787-9 Dreamliner. Ergens in april-mei heb ik retour gevonden voor zo’n €540 incl. belastingen e.d. Dit is echter wel alleen met handbagage en zonder maaltijden aan boord. Wil je graag met ruimbagage reizen, en een maaltijd aan boord, dan zul je een andere tariefklasse moeten selecteren en dan kom je al op ruim €680 voor een retourtje Rome-Oakland.

Enkele andere mogelijkheden zijn:

  • Vanaf Rome naar San Fransisco (SFO), nabij Oakland vlieg je met een overstap in Londen voor €342,- retour. Deze vluchten worden uitgevoerd door Britisch Airways. Er zit ruimbagage van 23kg bij en een maaltijd.
  • Vanuit Amsterdam zie ik voor dezelfde periode ook vluchten met Star Alliances partners via Frankfurt en Copenhagen voor €535 retour.
  • En als laatste heb ik vanuit Lille naar San Fransisco een retour gevonden voor €575 (excl. ruimbagage, met maaltijd) en €675 (incl. ruimbagage en maaltijd). Mocht je een Elite status hebben bij Flying Blue, dan is een ticket zonder bagage zeker aantrekkelijk om met Air France te vliegen, omdat je vanuit je status gratis bagage mee mag nemen!

Het is dus zeker het zoeken waard naar een mooie deal naar een van deze bestemmingen. Norwegian heeft mooie nieuwe routes met aantrekkelijke prijzen. Let wel op dat er bij de LowFare-tarieven altijd zonder maaltijden en ruimbagage zijn. Ook kom je niet altijd op de meest bereikbare luchthavens aan. Let ook op de belastingen en toeslagen die nog boven je ticketprijs komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *