Alaska stopt met miles transfers Virgin America

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het loyaliteitsprogramma van Virgin America, Elevate, is officieel gestopt op 31 december 2017. Dit komt omdat de twee luchtvaartmaatschappijen samen zijn gegaan. Daarbij zal Virgin America verdwijnen en alles ondergebracht worden onder Alaska Airlines.

Het was echter mogelijk om zelf de punten over te boeken naar Alaska Airlines Mileage Plan, maar dat is niet meer mogelijk. Sinds 1 februari 2018 is deze mogelijkheid namelijk gestopt.

Alaska stopt met miles transfers Virgin America

Per 8 februari 2018 zullen de punten automatisch overgeschreven worden naar Mileage Plan. Daarbij zullen de punten ook overgezet worden met een 30% bonus. Deze bonus kreeg je namelijk ook als je zelf de punten had overgeboekt tussen de programma’s.

Op dit moment kun je nog wel gewoon inloggen in je Elevate account. Daarbij krijg je wel een melding dat het programma is gestopt, maar je ziet wel het aantal opgebouwde miles naast elkaar staan.

Sander heeft een tijdje terug een handleiding geschreven over het loyaliteitsprogramma van Alaska. Je kunt hierover alles lezen in dit artikel. Daarnaast gaat KLM-Air France stoppen met de samenwerking. Tot en met 30 april kun je bij Alaska miles sparen als je met KLM of Air France vloog, maar dat is vanaf 1 mei helaas niet meer mogelijk.

Alaska blijft echter wel vele partners hebben ondanks dat ze niet bij een alliantie horen. Voorbeelden van deze partners zijn Emirates, British Airways, Cathay Pacific en Qantas. Vaak biedt de maatschappij ook de mogelijkheid aan om punten met korting te kopen, waardoor je relatief goedkoop een award ticket kunt boeken.

Virgin America Alaska Airlines

Heb jij al eens met Alaska gevlogen? Laat hieronder of op ons forum jouw ervaring weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *