ANA hervat vluchten naar Brussel en München vanaf zomer 20232 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

All Nippon Airways (ANA) zal vanaf komend zomerseizoen weer meer Europese bestemmingen aan gaan vliegen. Door verschillende versoepelingen en de toegenomen vraag naar vluchten gaat ANA de vluchten tussen Tokio en verschillende bestemmingen wereldwijd weer opstarten. Zo hervat ANA de vluchten vanaf Tokio naar Brussel en München deze zomer.

ANA herstelt

Afgelopen week maakte ANA bekend dat de Groep, waaronder naast ANA ook de lowbudget tak Peach valt, steeds meer routes herstart. Het herstel van ANA komt door de inreisversoepelingen rondom de coronapandemie, maar ook de toegenomen vraag naar vliegreizen. Japan heeft sinds oktober 2022 de inreisregels namelijk aangepast, waardoor het ook gemakkelijker is om het land weer in te komen. Helaas zorg de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nog wel voor een flinke uitdaging. Omdat ANA niet over Rusland heen vliegt, moet het omvliegen om voor bestemmingen in Europa.

Met ANA van Brussel of München naar Tokio

Het Japanse ANA vliegt op dit moment vanuit Tokio enkel naar Londen, Parijs en Frankfurt binnen Europa. Vooralsnog blijven in het aanstaande zomerseizoen de 7-wekelijkse vluchten naar Londen (LHR) bestaan. Over de vluchten naar Parijs en Frankfurt kan de maatschappij nog niets mededelen. Het kan zijn dat de hoeveelheid vluchten toe- of afnemen. Al zal dit laatste onwaarschijnlijker zijn.

Met ingang van de dienstregeling voor de zomer 2023 zullen in ieder geval de luchthavens van Brussel (BRU) en München (MUC) door ANA aangevlogen worden. Vanuit Tokio Haneda (HND) zal ANA naar München vliegen. Deze vlucht wordt drie keer per week worden uitgevoerd. Op maandag, vrijdag en zaterdag zal de vlucht naar Tokio vliegen met vluchtnummer NH218. Reizigers vliegen in een Boeing 787-9 Dreamliner. Dit toestel is voorzien van 215 stoelen, waarvan 48 stoelen in Business Class, 21 stoelen in Premium Economy en 146 stoelen in Economy.

ANA route Brussels Brussel Tokio Tokyo 2023

De vlucht van Brussel zal met eenzelfde type toestel worden uitgevoerd, maar landt op de luchthaven van Tokio Narita (NRT). Deze vlucht vindt tweemaal per week plaats met vertrek op woensdag en zaterdag vanuit Brussel (NH232).

ANA is lid van Star Alliance. Reis je met de Japanse maatschappij, dan kun je status Miles sparen die je helpen een hogere status te behalen. Hierdoor kun je van verschillende voordelen genieten, bijvoorbeeld extra gratis ruimbagage of toegang tot een van de Star Alliance lounges.

Bron Beeldmateriaal: ANA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *