American Express Upgrade Bonus is terug: tot 75.000 punten cadeau3 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De upgrade bonus van American Express is weer terug. Huidige klanten krijgen bij een upgrade van hun kaart een bonus van tot maar liefst 75.000 punten. De tijdelijke actie is zowel voor de reguliere American Express kaarten als de Flying Blue co-branded kaarten. Bij de vorige actie was het maximaal aantal bonuspunten nog 50.000.

American Express Upgrade Bonus

Sinds deze maand is de Upgrade Bonus dus weer terug bij American Express. Goed nieuws want deze keer kun je tot wel 75.000 punten cadeau krijgen. Dat is de helft meer dan bij de vorige actie. De bonus verschilt echter wel per kaart. Zie onderstaand overzicht voor het aantal punten dat je kunt verdienen met de huidige promotie. 

Upgrade vanNaarBonuspuntenSoort punten
American Express Blue, Green of GoldAmerican Express The Platinum Card75.000American Express Membership Rewards punten
Flying Blue American Express Entry, Silver of GoldFlying Blue American Express Platinum60.000Flying Blue miles

Helaas krijg je op dit moment geen bonus voor het upgraden van andere kaarten. Een upgrade van bijvoorbeeld de reguliere Silver Card naar een Gold Card levert geen extra punten op. Sommige kaarten leveren voor nieuwe klanten nog wel een bonus op. Check de website van American Express voor het actuele aanbod.

Beeld medewerkers Amex (Bron: American Express)

Wat kun je met Membership Rewards punten?

Met de reguliere American Express kaarten spaar je met je uitgaven zogenaamde Membership Rewards punten. Deze punten kun je voor uiteenlopende zaken gebruiken. Zo is het mogelijk om vliegtickets, hotelovernachting of zelfs autohuur mee te boeken. Maar je kunt de punten ook gebruiken om je creditcarduitgaven (deels) mee af te betalen. 

De bonus van 75.000 MR punten is fors. Daar kun je veel leuke dingen mee doen zoals het boeken van vluchten en hotelovernachtingen. 

KLM Premium Comfort cabine

Wat kun je met Flying Blue miles?

De bonus voor de Flying Blue co-branded kaarten is ook niet mis. Met 60.000 Flying Blue miles kun je namelijk een mooi reward ticket boeken. Ga je een reward ticket boeken dat is het sowieso slim om de Flying Blue Promo Rewards in de gaten te houden. Je krijgt maandelijkse namelijk korting op wisselende bestemmingen. 

In de maand mei krijg je bijvoorbeeld tot 25% korting op vluchten in Economy en Premium Economy Class, inclusief KLM’s Premium Comfort. Uiteraard kun je ook een Business Class ticket boeken met miles. Maar daar zit met de huidige Promo Rewards helaas geen korting op. 

Enkele voorbeelden waar je de 60.000 miles aan kunt besteden vind je hieronder:

Voorwaarden

Uiteraard zijn er ook enkele voorwaarden voor de upgrade actie. Daarover schrijft American Express het volgende op haar website. Voor de 60.000 Miles die je krijgt bij een upgrade naar de Flying Blue American Express Platinum kaart geldt hetzelfde.

Vraag uw upgrade naar Platinum aan vóór 31 mei 2024 en ontvang 75.000 extra Membership Rewards punten, als u vóór 31 augustus 2024 minimaal € 5.000 uitgeeft met uw nieuwe Platinum Card. Punten worden uiterlijk 31 oktober 2024 overgedragen.

Bron foto’s American Express Upgrade bonus: American Express 
Bron foto’s KLM Premium Comfort: KLM