American Express Upgrade Offer: Tot 50.000 punten cadeau2 min leestijd

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express komt weer met een upgrade offer voor bestaande klanten. Je kunt nu tijdelijk 50.000 Membership Rewards punten verdienen. Voor een upgrade naar een Flying Blue American Express kaart kun je 40.000 miles krijgen. De vorige upgrade offer promotie was eerder dit jaar rond de zomerperiode. Amex biedt overigens niet heel vaak een upgrade actie waarbij je punten cadeau krijgt. Deze keer loopt de actie tot het einde van deze maand.

Punten cadeau met American Express upgrade offer

Blijkbaar vond American Express het weer tijd voor een upgrade offer voor bestaande klanten. En dat is vaak een mooi moment om veel extra punten te verdienen. Net als vorige keer is deze promotie alleen voor bestaande klanten, met uitzondering van houders van de Flying Blue American Express Platinum Card, de reguliere Platinum Card en de Business kaarten. Het gaat namelijk om een upgrade naar de duurste kaart.

Je kunt alleen upgraden binnen de Flying Blue co-branded kaarten of binnen de reguliere kaarten. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om van een reguliere Gold kaart naar een Flying Blue Platinum Card te upgraden in combinatie met deze actie.

De huidige upgrade offer is als volgt:

  • Flying Blue American Express Entry, Silver en Gold kaarthouders die een upgrade naar de Flying Blue American Express Platinum kaart doen krijgen een bonus van 40.000 miles.
  • American Express Blue, Green of Gold kaarthouders die een upgrade naar de American Express Platinum Card doen krijgen een bonus van 50.000 Membership Rewards punten.

Een upgrade aanvragen kan via deze link. Heb je nog geen Amex kaart, dan kun je via deze link er een aanvragen.

American Express Gold Business Card (Bron: American Express)

Voorwaarden voor de bonuspunten

Uiteraard zijn er altijd voorwaarden om de bonuspunten te krijgen. Zo moet je uiterlijk 29 februari 2024 een totaal van ten minste € 5.000 hebben uitgegeven met de nieuwe kaart. Dat is een stevig bedrag. Als je daar aan voldoet dan krijg je de bonuspunten uiterlijk 30 april 2024 bijgeschreven. Het is niet mogelijk om binnen die periode mee te doen met andere upgrade acties, mochten die er zijn. Daarnaast is een upgrade of downgrade van je kaart slechts eenmaal per 6 maanden mogelijk. Wil je eerder een downgrade aanvragen dan zegt American Express de punten terug te kunnen vorderen.

De huidige upgrade actie is nog geldig tot 30 november 2023. Daarna vervalt de upgrade offer. Waarschijnlijk komt American Express volgend jaar weer met een vergelijkbare actie, maar de details zijn natuurlijk nog niet bekend.

Met de reguliere American Express Platinum Card kun je ook gebruikmaken van de Centurion Lounges. Bekijk voor een impressie van deze lounges eens onze reviews van de Centurion Lounges op de luchthavens van Las Vegas en Mexico-Stad.

Bron foto’s: American Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *