Review: American Express Centurion Lounge Mexico-Stad5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een prachtige reis door Noord- en Zuid-Amerika markeert Mexico-Stad de laatste bestemming. Vanuit hier vlieg ik terug naar Amsterdam. Op de luchthaven sluit ik de reis in stijl af met een bezoek aan de American Express Centurion Lounge. Eerder had ik al een goede ervaring met de Centurion Lounge in Las Vegas. In dit review artikel lees je of de Centurion Lounge op het vliegveld van Mexico-Stad ook een aanrader is.

Mexico-City International Airport

De Internationale luchthaven van Mexico-Stad (MEX) ligt even ten oosten van het stadscentrum. Per taxi is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. Vaak duurt de rit beide kanten op zo’n 30 minuten. Let er wel op dat de dit tijdens de spits of bij slecht weer flink langer kan zijn. Helaas zijn de opties met het openbaar vervoer niet echt handig omdat je vaak over moet stappen. Dit is echter wel een stuk goedkoper.

De luchthaven heeft 2 terminals. Vanuit beide terminals vertrekken internationale vluchten, maar de binnenlandse vluchten vertrekken alleen vanuit Terminal 1. KLM en Air France vliegen doorgaans vanuit Terminal 1. AeroMexico en Delta vliegen juist weer vanuit Terminal 2. Het is mogelijk om per shuttle van het ene naar het andere terminalgebouw te gaan. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

American Express Centurion Lounges

De Centurion Lounges van American Express zijn over de gehele wereld te vinden. De meeste zijn echter in Noord-Amerika gevestigd. Recentelijk maakte American Express het goede nieuws bekend haar lounge aanbod verder uit te breiden.

Op het vliegveld van Mexico-Stad biedt American Express in totaal 3 lounges. In Terminal 1 zijn er 2 Centurion lounges te vinden. En in Terminal 2 kunnen reizigers ook gebruikmaken van een Centurion Lounge. De Centurion Lounges in T1 zijn dagelijks geopend van 5.00 – 22.00 uur. De lounge in T2 is dagelijks geopend van 5.00 tot 23.00 uur. Een uurtje langer dus.

Houders van een American Express Platinum of Centurion kaart krijgen gratis toegang tot deze lounge. Sommige American Express Corporate en Co-branded kaarten krijgen ook toegang, maar moeten dan voor sommige faciliteiten wel bijbetalen. Check deze website voor alle details. Overigens mogen Europese kaarthouders tot 2 gasten per bezoek meenemen. Voor Amerikaanse kaarthouders geldt wel een toeslag voor gasten.

Deze review gaat over de landside Centurion Lounge in Terminal 1.

We hebben ook een video gemaakt bij deze review van de Amex Centurion Lounge in Mexico-Stad Op ons YouTube-kanaal vind je nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports. We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Ontvangst Centurion Lounge Mexico-Stad (landside)

De ingang van deze landside lounge is wat lastig te vinden. Dat komt vooral omdat de toegang nogal wegvalt in de omgeving. Een grote tegenstelling tot de toegang van bijvoorbeeld de Centurion Lounge in Las Vegas. De ingang is vlakbij de check-in counters te vinden.

Eenmaal binnen volgt een hartelijke ontvangst. Ik overhandig zowel mijn American Express Platinum Card also mijn boarding pass. Na controle en een korte uitleg over de faciliteiten mag ik naar binnen. Rechts van de receptie is een schuifdeur die toegang geeft tot de lounge.

Review Centurion Lounge Mexico-Stad

Bij binnenkomst is het duidelijk dat een deel van de lounge op dit moment verbouwd wordt. Ten tijde van het bezoek was er niemand aan het werk, dus dat gaf gelukkig geen overlast. Als je door de schuifdeur naast de receptie naar binnenloopt tref je meteen de bekende inrichting van Centurion zoals je die bijvoorbeeld ook ziet in Las Vegas en Hong Kong.

Het eerst deel is voorzien van lage banken en tafels. Aan de wand zijn mooie werken van lokale kunstenaars opgehangen. Er is ook een tv met sportuitzendingen en voor de liefhebbers liggen er kranten. Wanneer ik iets verder doorloop tref ik de bar. Hier zijn ook bartafels en hoge krukken neergezet.

Achterin rechts is het restaurantgedeelte en hier zijn ook normale zit- en werkplekken te vinden. Het geheel is heel netjes ingericht. In de boekenkasten zijn verschillende tijdschriften uitgestald. Helemaal achterin is de toegang tot de toiletten en de douches.

Faciliteiten Centurion Lounge Mexico-Stad

De lounge is niet erg groot, maar toch zijn er de belangrijkste faciliteiten wel te vinden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten zitplekken en de mogelijkhed om te werken. Verder zijn er digitale schermen geplaatst met de vertrektijden van de vluchten. Ook is er gratis snelle WiFi voor de gasten.

De bar bevindt zich achterin de lounge, naast het restaurantgedeelte. Zoals eerder al benoemd bestel je alles van de kaart. Er is geen buffet.

Uiteraard zijn er ook nette toiletten en douches te vinden. Op het moment van bezoek waren de douches gesloten in verband met de verbouwing. Het viel me op dat de schoonmaak wat chaotisch verliep. Zo stonden er overal schoonmaakspullen in het gangpad. Tot slot kun je gebruikmaken van de gratis schoenpoets service.

A la carte menu en bar

In tegenstelling tot veel andere lounges heeft deze Centurion Lounge geen buffet. Alles bestel je namelijk van de kaart. De gerechten en drankjes zijn kosteloos voor Platinum en Centurion kaarthouders. Andere kaarthouders, waaronder bepaalde Corporate en co-branded kaarten, betalen een bedrag per bestelling. Hoeveel de gerechten kosten staat aangegeven op de menukaart. Voor de meeste gerechten is dat rond de € 10. Niet heel duur, maar je bent dan uiteindelijk alsnog wat geld kwijt voor eten en drinken.

Een ober komt de bestelling netjes opnemen bij de tafel. We gaan voor de gebakken zalm met risotto en groenten en een tonijntartaar op toast. Daarbij kiezen we een mousserende wijn. Als nagerecht gaan we voor een meringue-limoen dessert met een bolletje lavendelijs. Alhoewel de porties niet heel groot zijn smaakt alles wel heel goed. Helaas hebben we niet veel tijd meer omdat onze vlucht zo vertrekt, anders had ik zeker nog wat besteld.

Service

Uiteraard zullen we in deze review van de Centurion Lounge in Mexico-Stad ook kort ingaan op de service in de lounge. Op het moment van mijn bezoek was het niet heel druk in de lounge. Er waren ook meer dan voldoende vriendelijke medewerkers aanwezig. Mede daarvoor was de service erg snel. Zodra mijn bord of glas leeg was kwam er meteen een ober om te vragen of ik nog iets wilde eten of drinken.

Verder vond ik de service voor het poetsen van je schoenen erg netjes. Dat heb ik eerlijk gezegd nog niet eerder gezien in een airport lounge.

Bron foto’s Review Centurion Lounge Mexico-Stad Terminal 1 Landside: InsideFlyer – Christian

Overzicht

Publicatie Datum

28 October 2023

Voordelen

- Prima a la carte menu in het restaurantgedeelte
- Goede service van de medewerkers
- Gratis schoenpoets service

Nadelen

- Lounge is niet heel groot
- Bepaalde kaarthouders moeten betalen voor eten en drinken
- Lounge is landside, dus je moet rekening houden met evt. drukte bij security

Sfeer

Service

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De landside American Express Centurion Lounge op de luchthaven van Mexico-Stad is zeker een aanrader om te bezoeken. Alhoewel de lounge niet erg groot is kun je er terecht voor een prima maaltijd en lekkere drankjes. De service is ook goed te noemen. Je kunt zelfs gebruikmaken van een gratis schoenpoets service. Let op dat de faciliteiten niet voor alle kaarthouders gratis zijn. Daarnaast moet je rekening houden met de wachttijd security check, om te voorkomen dat je de vlucht mist.

5 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *