Alitalia vernieuwt, en wel met een totaal nieuw uniform

Alitalia vernieuwt, en wel met een totaal nieuw uniform

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alitalia lijkt te gaan investeren in de toekomst. Maar hoe ziet die toekomst er nou eigenlijk uit? Eerder was nog het plan van de regering om de maatschappij te verkopen, maar dat lijkt met de nieuwe regering weer (deels) van de baan? Binnenkort heeft de nieuwe regering en Alitalia de eerste gesprekken om te kijken hoe nu verder. Goed, het lijkt er nu dan misschien toch op dat ze er nog wel even zijn. Naast de nieuwe samenwerkingen met Royal Air Maroc, Pegasus en de nieuwe lounge in Rome is er nog een nieuwtje. De Italiaanse maatschappij heeft onlangs namelijk een nieuw uniform voor zowel grond- als cabinepersoneel geïntroduceerd.

Etihad

Twee jaar geleden introduceerde de Arabische maatschappij Etihad nog een nieuw uniform voor het personeel. De investering van ongeveer €6 miljoen is nu al verloren, omdat de maatschappij dus weer voor een nieuw uniform gekozen heeft. Wellicht dat ze op deze manier afscheid willen nemen van de samenwerkingen die er destijds is geweest en niet tot het gewenste resultaat heeft geleid? 

Alberta Ferretti

Tijdens de opening van de Fashionweek in Milaan werd het nieuwe uniform gepresenteerd. Het uniform is ontworpen door de Italiaanse Alberta Ferretti. Volgens Alitalia is het nieuwe uniform ‘tijdloos en elegant’. Voor de heren in de cabine is een speciaal pak ontworpen, de dames dragen een rok. De vorige pakken, ontworpen door Etihad, waren volgens het personeel niet prettig om te dragen. Daar heeft Alberta Ferretti nu rekening mee gehouden. Het nieuwe uniform is gemaakt van lichtgewicht blauwe wol. Deze stof is ook ademend en flexibel, waardoor het park niet te veel warmte vasthoud en het personeel zich gemakkelijk kan bewegen tijdens de werkzaamheden. Op de pakken zit een gouden knoop met de A van Alitalia verwerkt. Het jasje van de dames kan gesloten worden met een riem in de drie kleuren uit de vlag van Italië.

Alitalia vernieuwt, en wel met een totaal nieuw uniform
Het nieuwe uniform voor Alitalia, ontworpen door Alberta Ferretti

Uniform

Het uniform bevat nog meer items dan alleen het pak dat men in de cabine en op de grond draagt. Er is ook een regenjas gemaakt van katoen en waterdicht nylon voor de dames en heren van Alitalia. Daarnaast is ook gedacht aan de details. Denk hierbij onder andere aan de dassen, handschoenen en sjaaltjes.

Fabio Maria Lazzerini, CCO en Revenu Managment bij Alitalia zegt het volgende over het nieuwe uniform:

“De samenwerking met Alberta Ferretti brengt prestige naar Alitalia. De nieuwe uniformen vertegenwoordigen het werk van de vele collega’s die elke dag opnieuw zorgen voor een unieke ervaring van de reizigers. Daarom is het belangrijk dat het personeel een goed en comfortabel uniform draagt tijdens de werkzaamheden.”

Alitalia vernieuwt, en wel met een totaal nieuw uniform

Beeldmateriaal: Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *