Alitalia start codeshare met Royal Air Maroc

Overname Alitalia door AF/KLM?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Italiaanse maatschappij Alitalia kondigde deze week een codeshare overeenkomst aan met het Marokkaanse Royal Air Maroc. Op die manier wil Alitalia reizigers een betere verbinding tussen Italië en Marokko bieden. Andersom probeert Royal Air Maroc op deze manier natuurlijk de Italiaanse markt te bedienen. De routes lijken zich in eerste instantie op het toerisme te richten.

Rome-Casablanca

De codeshare is al ingegaan en dus ook al te boeken op de websites van Alitalia en Royal Air Maroc. Alitalia vliegt dagelijks van Roma naar Casablanca met eigen toestellen. Vanuit daar boek je nu ook gemakkelijk met de Italiaanse maatschappij een aansluitende vlucht naar andere steden in Marokko.

Vluchtnummers

Alitalia heeft de code ‘AZ’ toegevoegd aan vluchten van Royal Air Maroc tussen Casablanca en Rome, Milan Malpensa, Bologna, Turijn, Venetië en Napels. Daarnaast zijn er elf binnenlandse bestemmingen in Marokko bijgekomen voor de Italiaanse maatschappij. Dat zijn Agadir, Beni Mellal, Errachidia, Fez, Dakhla, Hassan/Laayoune, Nador, Oujda, Ouarzazate, Marrakesh en Tanger.

Royal Air Maroc breidt het aanbod naar Italië uit door de toevoeging van ‘AT’ aan de vluchtcodes van Alitalia. Het gaat om de dagelijkse vluchten van Casablanca naar Rome en de verbinding van Rome naar vijftien binnenlandse bestemmingen: Brindisi, Bologna, Bari, Catania, Florence, Genova, Napels, Palermo, Pisa, Reggio Calabria, Lamezia Terme, Turijn, Trieste, Venetië en Verona.

(Bron: Alitalia / Royal Air Maroc)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *