Akkoord Schiphol en FNV Beveiliging

beveiliging Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws! Er is een akkoord tussen de beveiligingsbedrijven, Schiphol en FNV Beveiliging. Eerder bereikte Schiphol al een akkoord met de andere vakbonden voor beveiligers, maar FNV was niet tevreden en ging door met de werkonderbrekingen.

Afspraken

In het oorspronkelijke aanbod van Schiphol werden de statijden aangepast en kwam er een pilot met pauze tijden en faciliteiten om het werk fysiek aangenamer te maken. Hiervoor zou er per 1 september een lichting nieuwe beveiligers beginnen om de werkdruk te verlagen. Dit kan volgens Schiphol pas vanaf 1 september omdat de nieuwe beveiligers eerst getraind en gescreend moeten worden. FNV vond dit te laat en vond ook dat de luchthaven en beveiligingsbedrijven te weinig deden aan de klachten over de werkomgeving. Hierop hield de vakbond vast aan werkonderbrekingen.

Beveiliging Schiphol
Manifestatie van FNV

In de nieuwe overeenstemming, waar FNV Beveiliging mee akkoord is gegaan, wordt naast bovengenoemde maatregelen ook het werkklimaat aangepast. Zo komen er koelunits en ventilatoren bij de werkplekken en worden geluid, luchtvochtigheid en temperatuur beter gemonitord en worden eventueel maatregelen genomen.

In de overbruggingsperiode tot 1 september worden ook praktische maatregelen genomen om de werkdruk te verlagen. Verder wordt een aantal tijdelijke contracten eerder omgezet naar een vast dienstverband.

Einde werkonderbrekingen

Met de instemming van FNV over het voorstel van Schiphol is er een einde gekomen aan de werkonderbrekingen van het veiligheidspersoneel. Hopelijk blijven deze zomer de wachtrijen bij de securityfilters minimaal. Zoals eerder geschreven zou de paspoortcontrole wel tot problemen kunnen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *