Beveiliging Schiphol Gaat Werk Onderbreken

Schiphol Priority Security

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De beveiligers van Schiphol zijn al lange tijd ontevreden over de werkomstandigheden bij de nieuwe securityfilters. Zo zouden de medewerkers te lang moeten staan, zou de werkdruk te hoog zijn en zou de verlichting, geluid en temperatuur niet in orde zijn. Dit zou leiden tot verminderde alertheid van het personeel. De vakbond had Schiphol een ultimatum gesteld, die inmiddels is verstreken. De luchthaven heeft de eisen die FNV Beveiliging Schiphol heeft gesteld niet ingewilligd. Hierop reageert de vakbond met acties.

Werkonderbreking

Vanavond om 19:00 houden beveiligers een korte werkonderbreking van 10 minuten. Het is niet bekend of dit bij alle securityfilters is, bijvoorbeeld ook bij transfer. Daarnaast zullen de beveiligers op bepaalde tijden reizigers informeren over het hoe en waarom van de acties.

Beveiliging Schiphol

Impact reizigers

FNV wil zo min mogelijk overlast voor de reizigers veroorzaken. Ook aan de veiligheid zullen geen concessies gedaan worden. Mochten Schiphol en de beveiligingsbedrijven niet met een bevredigend antwoord komen, dan ‘zullen actiefrequentie en/of duur worden opgevoerd’.

Sommige maatschappijen, zoals Delta, roepen reizigers met deze situatie in het vooruitzicht al op eerder naar de luchthaven te komen; 3 uur voor vertrek van intercontinentale vluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *