Air France weer vaker naar de Verenigde Staten4 min leestijd

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Franse nationale carrier gaat weer vaker naar de Verenigde Staten vliegen. Noord-Amerika is namelijk een zeer belangrijke markt voor Air France, en de Verenigde Staten speelt daar natuurlijk een grote rol in. Vanaf april dit jaar komen er weer meer verbindingen tussen Parijs en de VS, waaronder met Dallas en New York JFK. De gunstige tarieven kunnen ook interssant zijn voor reizigers vanuit Nederland en België.

Reizen naar de Verenigde Staten

Eind vorig jaar werden de restricties voor reizen tussen Europa en de Verenigde weer wat versoepeld. Maar door de onvoorspelbaarheid van de omikronvariant van het coronavirus is de VS voor Nederlanders nog steeds aangemerkt als ‘oranje’ land. Reizen is wel mogelijk, maar alleen voor volledig gevaccineerden. De laatste reisadviezen zijn te raadplegen op bijvoorbeeld de website van Nederland Werelwijd.

Zomerdienstregeling

Op dit moment vliegt Air France al naar elf bestemmingen in de Verenigde Staten. Denk bijvoorbeeld aan Atlanta, Detroit, Los Angeles, Miami en Washington D.C. De stoelcapaciteit is volgende de Franse nationale carrier alweer op 90% van het niveau van 2019. Vanaf eind maart dit jaar vliegt Air France dus weer vaker naar de VS.

De eerste ‘nieuwe’ vluchten vertrekken al op zondag 27 maart 2022. Het gaat om de dagelijkse verbinding tussen Parijs-Orly (ORY) en New York (JFK). Vlucht AF0032 vertrekt om 15.10 uur uit Parijs en komt dezelfde avond nog aan. De terugvlucht AF0019 vertrekt om 19.50 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag aan. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200/-300. Je boekt al een retour zonder ruimbagage vanaf een kleine € 350. Check de actuele prijzen via de website van Air France, KLM of via bijvoorbeeld Momondo.

Air France vliegt momenteel al vanuit Parijs-Charles de Gaulle naar New York, daar gaat het zelfs om tot zeven dagelijkse vluchten. Vanuit Parijs vliegt een mix van Boeing 777-300, Airbus A330-900 en A350-900.

Ook vanaf zondag 27 maart 2022 start de route Parijs-Charles de Gaulle (CDG) naar Dallas (DFW). Je vertrekt in de ochtend met vlucht AF0146 (10.10 uur) en komt dezelfde dag nog aan. De terugvlucht AF159 vertrekt om 15.40 uur (lokale tijd) en komt de volgende ochtend aan in Parijs. Het gaat om tot vijf vluchten per week met de Boeing 777-200. Een retour zonder ruimbagage boek je vanaf iets meer dan € 650. Boeken kan bij Air France zelf, maar ook via KLM of Momondo.

Nieuwe Premium Economy cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300 (Bron: Air France)
Premium Economy cabine aan boord van de Air France Boeing 777-300 (Bron: Air France)

Tot slot start er nog een nieuwe route op woensdag 4 mei 2022. Het gaat om drie verbindingen per week tussen Parijs-Charles de Gaulle en Denver (DEN). De middagvlucht vertrekt vanuit Parijs om 13.10 uur (AF0640) en komt dezelfde dag nog aan. De terugvlucht (AF0641) vertrekt 17.20 uur (lokale tijd) en komt de volgende ochtend in Frankrijk aan. Je vliegt met de Boeing 787-9 Dreamliner. De vliegtickets zijn vergelijkbaar geprijsd als naar Dallas, dus rond de € 650 voor een retour zonder ruimbagage. Check de actuele prijzen via de website van Air France, KLM of via bijvoorbeeld Momondo.

Zomer in de Verenigde Staten

Air France zal in de zomer in totaal veertien bestemmingen bedienen vanuit Parijs. Het gaat om Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York JFK, San Francisco, Seattle en Washington D.C. In totaal zullen er bijna 200 wekelijkse vluchten beschikbaar zijn. Dat is 20% dan in de zomer van 2019. KLM heeft de zomerdienstregeling nog niet volledig bekend gemaakt. In ieder geval verwachten we de route Amsterdam (AMS) – Austin (AUS).

De vluchten zijn op het moment zeer aantrekkelijk geprijsd. Vertrek je vanuit Nederland of België dat komt er natuurlijk nog wel een korte vlucht of treinticket bij. In veel gevallen kun je combinaties van vluchten maken die niet veel duurder uitvallen. Natuurlijk kun je ook voor een goedkoper ticket van bijvoorbeeld Transavia kiezen.

Boeken van de vlucht doe je op de website van Air France, KLM of op een boekingsplatform als Momondo. Air France stelt dat de dienstregeling aangepast kan worden als de inreisrestricties veranderen. Check altijd voor het boeken en vlak voor vertrek de actuele regels voor in- en uitreizen.

Air France crew aan het werk in de cabine (Bron: Air France)
Air France crew aan het werk in de cabine (Bron: Air France)

Air France Protect

De grote broer van KLM hanteert op het moment nog een beperkt flexibel omboekingsbeleid. Je kunt namelijk gratis je vlucht wijzigen of uit laten betalen in een voucher. Dit geldt voor boekingen die uiterlijk 28 februari 2022 zijn gemaakt met een uiterlijke reisdatum op 30 juni 2022. Als de vlucht door Air France wordt geannuleerd dan krijg je een voucher die volledig kan worden terugbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *