Air France deze zomer naar Quebec3 min leestijd

Quebec, Canada (Bron: Unsplash / Shawn Lee)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France krijgt er een mooie bestemming bij in Canada. De Franse nationale airline gaat namelijk vanaf deze zomer tot drie keer per week naar Quebec vliegen. Air France vliegt dan vanuit Parijs met Quebec erbij naar in totaal vier Canadese bestemmingen.

Bestemmingen in Canada

Canada is voor Air France de tweede grootste long haul markt gebaseerd op geplande capaciteit. Al sinds 1971 bieden de Fransen een directe verbinding met Canadese steden als Montreal, Toronto en Vancouver. Daar komt nu dus een vierde bestemming bij. Vanaf dinsdag 17 mei 2022 start Air France een non-stop verbinding met Jean Lesage International Airport (YQB). Air France stelt dat het aanbod naar Canada deze zomer 25% groter is dan voor de pandemie. De full service carrier heeft een hoge verwachting van deze lijndiensten.

De Air France vluchten naar Quebec staan gepland op dinsdag, donderdag en zaterdag. Vlucht AF0352 vertrekt vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG) om 13.10 uur en komt in Quebec City (YQB) aan om 14.40 uur (lokale tijd).
De terugvlucht AF0353 vertrekt vanuit Quebec City om 17.00 uur en komt de volgende ochtend in Parijs aan om 05.45 uur (lokale tijd). De dienstregeling is mogelijk nog onderhevig aan wijzigingen door toekomstige inreisbeperkingen. Op het moment is het bijvoorbeeld verplicht zowel voor vertrek als bij aankomst in Canada een test af te nemen. Tot de uitslag van de aankomsttest bekend is dienen reizigers in quarantaine te gaan. Het laatste reisadvies van Canada is hier te lezen.

Airbus A330-200

De nieuwste bestemming wordt aangevlogen met een Airbus A330-200. Het toestel is volgens Air France voorzien van de nieuwste cabines. Er is een totale capaciteit van 224 stoelen, waarvan 36 in Business Class en 21 in Premium Economy. De resteren 167 stoelen staan in Economy Class. De seatmap kun je hier bekijken.

Air France beschikt over veertien A330-200 toestellen. De A330 vliegtuigen zijn gemiddeld iets ouder dan 12 jaar. Alle A330s zijn voorzien van WiFi. Elke stoel beschikt over een nieuwe generatie inflight entertainment systeem met meer dan 1.000 uur aan filmers, tv series en andere programma’s, te bekijken via een HD touch screen. Elke stoel biedt ook een aparte USB poort voor het opladen van mobiele apparaten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Quebec

Het Franstalige Quebec is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het oude centrum behoort sinds 1985 tot het UNESCO Werelderfgoed. In en rondom de stad is veel te doen en te zien. Denk bijvoorbeeld aan het oude fort, de basiliek van Sainte-Anne-de-Beaupre en het prachtige parlementsgebouw. En een wandeling rondom Chateau Frontenac, een luxe Fairmont hotel, en La Promenade des Gouverneurs mag ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan de stad. Heb je genoeg gezien in de stad? Dan kun je ook nog een uitstapje maken naar een van de vele natuurparken in de omgeving.

De nieuwe vluchten van Air France naar Quebec lijken op het moment van schrijven nog niet beschikbaar te zijn voor boekingen op de website van Air France of KLM. KLM vliegt vanuit Schiphol ook naar bestemmingen in Canada. Hiervoor zit de maatschappij een mix van Boeing 787 Dreamliner en Airbus A330 toestellen in.

Bron afbeeldingen in artikel: Air France / Bron omslagfoto: Unsplash, Shawn Lee.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Misschien wel handig voor overheidsfunctionarissen die tussen de twee hoofdsteden willen reizen, maar ik zou niet weten wat een toerist daar te zoeken heeft. En voor wie er toch heen wil, het is maar een paar uur rijden van Montréal naar Québec City.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *