Air France vliegt nu naar deze 90 bestemmingen

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Enkele airlines beginnen weer voorzichtig een aantal routes op te starten. Het gaat echter nog steeds maar om een fractie van de originele dienstregeling. Experts denken dat het nog tot minimaal 2021 kan duren voordat de luchtvaart weer op hetzelfde niveau zit van voor de Coronacrisis. Air France wil nu weer zo’n 75 vliegtuigen gaan inzetten naar ruim 90 bestemmingen wereldwijd.

Coronacrisis

Sinds eind maart voert Air France nog maar zo’n 3 tot 5% van het originele aantal vluchten uit. Door vele inreisbeperkingen en een sterke terugval van de vraag naar vliegreizen moest ook de nationale Franse airline ingrijpen. Naast het aanpassen van de frequenties en het netwerk nam de maatschappij ook al snel de beslissing om de Airbus A380 vloot aan de grond te houden.

De afgelopen weken heeft Air France in totaal 43 bestemmingen bediend. Deze waren vooral gericht op (enkele overzeese gebieden van) Frankrijk, Europese hubs en grote de steden buiten Europa. De vluchten zijn bedoeld voor zowel passagiers (denk ook aan repatriëringsvluchten) als vracht.

Ook de Nederlandse nationale carrier KLM start weer voorzichtig een 31-tal intercontinentale routes op. Voor een compleet overzicht van intercontinentale routes bekijk je dit artikel. Voor het Europese netwerk kun je hier terecht.

De Airbus A380 van Air France in eigen livery (Bron: Air France)

Inreisbeperkingen

De verwachting is dat tussen nu en het einde van juni veel inreisbeperkingen opgeheven of versoepelt zullen worden. Daarom wil Air France geleidelijk het aantal vluchten opvoeren. In eerste instantie gaat dat om enkele bestemmingen in bijvoorbeeld Frankrijk, inclusief de overzeese gebieden en Europa. Uiteindelijk moeten er ook intercontinentale bestemmingen bij komen.

Vooralsnog verwacht Air France slechts 15% van de capaciteit te benutten. Er worden daarom ook maar 75 van de in totaal 224 vliegtuigen ingezet. Dat zullen voornamelijk de relatief nieuwe toestellen zijn. Uiterlijk 30 juni 2020 moeten onderstaande bestemmingen beschikbaar komen. Uiteraard is dit afhankelijk van eventuele wijzigingen en het beleid van de respectievelijke lokale overheden.

Aangepast netwerk

Frankrijk

Het Franse nationale netwerk wordt weer verder opgestart naar meer bestemmingen. Dat zijn namelijk onderstaande Franse steden:

 • Ajaccio, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest,
 • Calvi, Clermont-Ferrand, Figari,
 • Marseille, Montpellier, Nice, Pau,
 • Perpignan, Toulon en Toulouse

Franse overzeese gebieden en Cariben

Ook vluchten naar de Franse overzeese gebieden worden verder hervat. Sommige bestemmingen kennen echter alleen vrachtvluchten:

 • Cayenne, Fort-de-France, Pointe-à-Pitre,
 • Saint-Denis de La Réunion en Saint-Martin (enkel vracht)

Europa

Het Europese netwerk wordt ook verder uitgebreid met en flink aantal bestemmingen voor passagiersvluchten.

 • Amsterdam, Athene, Barcelona, Bari, Bergen, Berlijn, Birmingham,
 • Bologna, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin,
 • Düsseldorf, Edinburgh, Florence, Frankfurt, Genève, Hamburg,
 • Hanover, Heraklion, Ibiza, Lissabon, Ljubljana, Londen, Madrid,
 • Manchester, Milaan, München, Napels, Newcastle, Oslo, Palma de Mallorca,
 • Porto, Praag, Rome, Stockholm, Warschau, Venetië, Wenen, Yerevan en Zürich

Midden-Oosten en Afrika

In het Midden-Oosten en Afrika zijn nog veel inreisbeperkingen. Daarom zijn er nog niet veel bestemmingen beschikbaar. Het nu namelijk om de volgende bestemmingen (ook hier zijn er een aantal alleen voor vracht):

 • Bangalore, Beirut, Bombay,
 • Delhi, Dubai, Cairo
 • Abidjan (enkel vracht), Bamako (enkel vracht), Cotonou, Douala en Yaoundé

Noord- en Zuid-Amerika

De vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika zijn nog maar zeer beperkt. Dit komt onder meer doordat in bijvoorbeeld de Verenigde Staten ook het binnenlandse verkeer grotendeels is stilgelegd. Momenteel zijn de onderstaande bestemmingen beschikbaar (ook hier een deel enkel vracht):

 • Atlanta, Boston (enkel vracht), Chicago, New York, Los Angeles, Mexico City en Montreal
 • Panama City (enkel vracht), Rio de Janeiro en Sao Paulo.

Azië

Tot slot de bestemmingen in Azië. Ook hier zie je veel bestemmingen die enkel voor vracht bediend worden:

 • Bangkok (enkel vracht), Ho Chi Minh City (enkel vracht), Hong Kong, Osaka, Seoul,
 • Shanghai (enkel vracht), Singapore, Tokyo

Voorzorgsmaatregelen

Net als andere maatschappijen neemt Air France ook diverse voorzorgsmaatregelen aan boord. Zo het bijvoorbeeld het gebruik van mondkapjes verplicht aan boord. Ook is er een controle op lichaamstemperatuur bij aan boord gaan. De maatschappij heeft een speciale website in het leven geroepen met alle informatie over de voorzorgsmaatregelen op het vliegveld en aan boord. Deze lees je hier terug.

Na maskers nu ook temperatuurcheck bij Air France
Na maskers nu ook temperatuurcheck bij Air France (Bron: Air France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *