Air France stelt route naar Chennai verder uit

Air France stelt route naar Chennai verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar introduceerde Air France een nieuwe bestemming in India. Het zou gaan om de vierde bestemming die Air France naar India aanvliegt. Naast Mumbai (BOM), Delhi (DEL) en Bangalore (BLR) zou Air France gaan vliegen naar Chennai (MAA). Vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus was deze route al uitgesteld van 14 juni naar 26 oktober 2020. De start van deze route wordt nu opnieuw opgesteld.

Chennai

De stad is gelegen in zuidoosten van India. Het telt meer dan 7 miljoen inwoners. Chennai kent een lange geschiedenis. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het St. George Fort. Dit was een hele lange tijd de buitenpost voor Britse Oost-Indische Compagnie. In de stad zijn verder vele mooie tempels te vinden. Ook heeft Chennai een mooi nationaal park; Guidy National Park.

India kent nog tal van andere mooie bestemmingen, zoals Delhi of Mumbai. Meer over deze bestemmingen kun je hier lezen over Mumbai en hier over Delhi.

India

Omdat het er voorlopig niet naar uit gaat zien dat men naar India kan gaan vliegen, wordt de start van de route verder uitgesteld. De huidige planning om met de route naar Chennai te starten is nu uitgesteld naar 30 maart 2021 door Air France. Dit in plaats van 26 oktober 2020, de start van het winterseizoen 2020-2021. De route zal dan dus in het zomerseizoen 2021 starten. Vanaf Parijs naar Chennai zal drie keer per week aangevlogen gaan worden. Air France zal voorlopig nog een Boeing 787-9 Dreamliner in gaan zetten. Dit toestel biedt ruimte voor 30 reizigers in Business Class, 21 in Premium Economy en 228 in Economy Class.

Air France start vluchten naar Quito – Ecuador
Boeing 787-9 van Air France

De route zal naar verwachting als volgt aangevlogen worden:

Dag Vluchtnummer Vertrek vanaf Vertrektijd Aankomst in Aankomsttijd
Ma, Do, Za AF108 Parijs CDG 10.10u Chennai 23.30u
Di, Vr, Zo AF107 Chennai 01.05u Paris CDG 08.00u

Bron: Routes Online

Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *