Air France opent vernieuwde Lounge op Washington Dulles3 min leestijd

Air France opent vernieuwde Air France Lounge op Washington Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2018 schreven we al over de tijdelijke sluiting van de Air France-KLM Lounge op de luchthaven van Washington Dulles. Deze lounge zou later dit dit jaar weer worden geopend. En dat is dus recent gebeurd. In dit artikel zullen we de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje zetten.

De vernieuwde lounge is toegankelijk 

Zoals gezegd is de nieuwe Air France Lounge op de luchthaven van Washington Dulles Airport weer geopend. Deze lounge is toegankelijk voor de volgende reizigers:

  • Air France La Premiere reizigers,
  • Business Class reizigers van KLM & Air France
  • Flying Blue Elite Plus Leden (Gold & Platinum).

De vernieuwde lounge is verdeeld over twee etages, waar dat voorheen slechts een etage was. Er is een totaal van 615 m2, met ruimte voor 155 bezoekers. Persoonlijk vind ik de lounge wat van de uitstraling hebben die de Air France Lounge heeft op Parijs CDG Terminal 2E, Hall L. De lounge heeft uitzicht op de start- en langinsbanen.

Nieuw voor Business Class reizigers AF

Air France introduceert een nieuwe service voor Business Class reizigers die de avondvlucht van Air France hebben. Vlieg je namelijk met vlucht AF027 om 21.10 uur, dan kun je bijvoorbeeld al op de luchthaven genieten van je Business Class maaltijd. Deze extra service van Air France moet ervoor zorgen dat reizigers optimaal kunnen genieten van de nachtrust en dus gelijk naar het opstijgen kunnen gaan slapen. Air France noemt deze service: Night Service. In de speciale ruimte voor Business Class reizigers staat de menukaart samen met de wijn en champagnekaart klaar.

Air France opent vernieuwde Air France Lounge op Washington AirportAir France opent vernieuwde Air France Lounge op Washington Airport

Eten en drinken

Air France vernieuwde het gebied met eten en drinken. Dit gebied moet nu meer een Franse Brasserie ervaring geven. Naast de typische Franse gerechten die je hier kunt nuttigen is er verder vrij weinig aangepast. De maaltijden worden voor je klaar gezet, waarna je zelf kunt bepalen wat je neemt.

Air France opent vernieuwde Air France Lounge op Washington Airport

Verder is er een nieuwe bar. Hier zal een bartender op bestelling verschillende wijnen, sterke dranken of champagnes inschenken. Ook een koud biertje is in deze Air France Lounge geen probleem.

Deze diashow vereist JavaScript.

Design

De gehele lounge is opnieuw ingericht. Zo is er een nieuwe verdieping toegevoegd. Deze verdieping is ingericht met lichtschermen die het zonlicht en de lucht nabootsen. Verder kunnen reizigers hier ontspannen in de ligstoelen. Ook is er op deze verdieping een gedeelte waar snacks klaarstaan.

Air France opent vernieuwde Air France Lounge op Washington Airport

Voor de La Premiere reizigers is er een speciale VIP ruimte. Deze ruimte heeft meer privacy. Ook voor Flying Blue Ultimate reizigers is er een speciale ruimte gereserveerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lounge kun je bij de ingang middels de kiosk en je boardingpass zelf inchecken voor toegang. Er zijn ook werkruimtes, gratis WiFi en oplaadmogelijkheden via USB in elke stoel. Heb je er al een lange vlucht op zitten, of wil je je gewoon nog even opfrissen, dat kan in de doucheruimtes die aanwezig zijn in de vernieuwde Air France Lounge op de luchthaven van Washington Dulles Airport (IAD).

Vluchten KLM en Air France

Er zijn een aantal vluchten die dagelijks vanuit Washington naar Amsterdam of Parijs vliegen. Afhankelijk van je vliegklasse en status bij Flying Blue mag je gebruikmaken van deze lounge. De volgende vluchten vertrekken vanuit IAD naar CDG of AMS:

  • KL651 – 17:45 IAD – AMS 7:20+1
  • AF055 – 18:05 IAD – CDG 7:35+1
  • AF027 – 21:10 IAD – CDG 10:45+1

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *