Air France huurt deze zomer extra capaciteit in1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France huurt deze zomerdienstregeling extra capaciteit in bij drie luchtvaartmaatschappijen om de vluchten uit te voeren. De zomerdienstregeling gaat van start op 31 maart 2024.

Air France huurt extra capaciteit in

In de zomerdienstregeling dat loopt van 31 maart tot 26 oktober 2024 huurt Air France extra capaciteit in voor het medium-haul netwerk. De wetlease vluchten worden uitgevoerd door Amelia (8R), Amelia International (NL) en ASL (5O).

Deze luchtvaartmaatschappijen voldoen aan dezelfde normen op het gebied van veiligheid, training van de bemanning en voldoen volledig aan de Franse en Europese regelgeving. De service aan boord is hetzelfde als op vluchten die door Air France worden uitgevoerd.

Air France zomer extra capaciteit

Naast de wet leased vluchten voert Air France ook vluchten uit op deze geselecteerde routes:

  • ASL vliegt tussen Parijs Charles de Gaulle en Lissabon (LIS), Budapest (BUD) en Marrakech (RAK)
  • Amelia International vliegt tussen Parijs Charles de Gaulle en Brest (BES) en Oslo (OSL)
  • Amelia vliegt tussen Parijs Charles de Gaulle en Nice (NCE), Rome (FCO), Berlijn (BER), Marseille (MRS) en Praag (PRG). Ook vliegt deze luchtvaartmaatschappij tussen Parijs Orly en Algiers (ALG)

Passagiers die een ticket hebben met een vlucht die uitgevoerd wordt door een van de partners ontvangen persoonlijk bericht. Het Air France vluchtnummer blijft behouden, waardoor je ook het reguliere aantal Flying Blue miles en XP ontvangt voor je vlucht. Tevens is er de mogelijkheid om de vlucht te wijzigen of te annuleren.

KLM huurt ook extra vliegtuigen in

Ook KLM huurt al een tijd extra vliegtuigen in voor haar dienstregeling. Zo vliegt er een Transavia Boeing 737-700 op het netwerk van KLM. Dit toestel vliegt naar Dublin, Newcastle, Kopenhagen, Manchester en Rome.

Voor de Cityhopper vluchten huurt de luchtvaartmaatschappij German Airways in. De Embraer 190 toestellen van de Duitse luchtvaartmaatschappij vliegen naar vijftien Europese bestemmingen.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Afbeeldingen ©AirFrance/KLM/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *