Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport – Mumbai Airport | Airbus A320neo6 min leestijd

Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport - Mumbai Airport | Airbus A320neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens onze reis in India reizen we veel met de trein. Maar één route is wat ons betreft net wat te ver om per trein af te leggen. De tijd laat het gewoonweg niet toe om van Jaipur naar Mumbai te reizen per trein. We besluiten dan ook te vliegen met Air India in de nieuwste Airbus A320neo in de Economy cabine, waarover meer te lezen is in deze review.

Boeking van Air India Ticket

Met een groep van twintig personen reizen we door India. We bezoeken onder andere New Delhi, Varanasi en Jaipur. Mumbai is eindpunt van onze reis. Tussen Nederland en India reizen we met Saudia. In deze review lees je meer over onze economy vlucht tussen Amsterdam en Jeddah in de Boeing 787-9 van de Arabische maatschappij.

Om van Jaipur in Mumbai te komen, besluiten we het vliegtuig te verkiezen boven de trein. De treinreis duurt al gauw meer dan 18 uur en dat vinden we net wat te veel gezien ons reisschema.

Amber Palace in Jaipur

Ongeveer 2 maanden voor vertrek boeken we via de website van Air India onze vlucht tussen Jaipur en Mumbai. Air India heeft een flinke vloot en voert om het moment van vliegen deze vlucht uit met de Airbus A320neo, een gloednieuw toestel. Onze tickets kosten ongeveer €69 per persoon. Dat is inclusief ruimbagage dat bij deze Indiase maatschappij nog kosteloos is inbegrepen. Op de route zijn ook andere maatschappijen actief, waaronder Indigo. De prijzen liggen ongeveer gelijk ten opzichte van elkaar, al hebben de maatschappijen soms aanbiedingen waarbij de prijs een stuk lager is.

Inchecken bagage, veiligheidscontrole & paspoortcontrole

Voorafgaand aan mijn vlucht verblijven we in het ibis hotel Jaipur Civil Lines. Een goed hotel tegenover het gelijknamige metrostation. Vanuit daar kun je gemakkelijk in het centrum van de prachtige stad komen.

Vanuit dit hotel is het ongeveer 20-30 minuten met een taxi naar Jaipur Airport. Het vliegveld is niet heel groot en je staat dan ook al gauw bij de vertrek- en aankomsthal.

Aan de buitenzijde wordt eerst je paspoort en boardingpas gecontroleerd. Zorg dus dat je je boardingpas digitaal op je telefoon bij je hebt, of een afgedrukte versie.

Review: Air India Economy Class - Jaipur Airport - Mumbai Airport - Airbus A320neo

Hierna kom je in de vertrekhal waar je je bagage zelf kunt inchecken bij een van de zelfservicezuilen of bij een van de check-in balies. Bij de balies worden we vriendelijk verwelkomd en de medewerker weet in ongeveer 15 minuten alle bagage in te checken en ons te voorzien van de boardingpas.

Review: Air India Economy Class - Jaipur Airport - Mumbai Airport - Airbus A320neo

Met enkel handbagage, paspoort en de boardingpas wandelen we naar de veiligheidscontrole. Er staat hier een rij, maar eigenlijk verloopt deze controle ook zonder slag of stoot. Binnen een half uur na arriveren op het vliegveld, staan we airside en is het wachten tot de vlucht vertrekt!

Meer en meer video-impressies zijn ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Van deze van review met Air India in Economy Class in haar nieuwste Airbus a320neo tussen Jaipur en Mumbai hebben we uiteraard ook een video reportage gemaakt. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Boarding

Helaas voor ons, is de inkomende vlucht vertraagd, en daarmee dus ook onze vlucht. Op het vliegveld zijn verschillende winkeltjes en cafeetjes. Ook is er de Primus Lounge. Ten tijde van mijn bezoek was dit niet meer dan een zaaltje met wat stoelen dat erg ongezellig en oncomfortabel overkwam. Er werd in de tussentijd gewerkt aan een nieuwe locatie voor deze lounge, hopelijk een upgrade ten opzichte van de huidige lounge.

Review: Air India Economy Class - Jaipur Airport - Mumbai Airport - Airbus A320neo

Doordat de inkomende vlucht vertraging had, kunnen we uiteindelijk 10 minuten later boarden.

Review: Air India Economy Class - Jaipur Airport - Mumbai Airport - Airbus A320neoGeen grote vertraging dus. Air India start met passagiers achter in het toestel en werkt hierna naar voren. Er zijn geen boardingzones. De omroepberichten zijn niet heel duidelijk, waardoor je je best moet doen om alles goed te verstaan.

Review: Air India Economy Class - Jaipur Airport - Mumbai Airport - Airbus A320neo

Eenmaal in de goede rij, duurt het niet heel lang voordat we het splinternieuwe toestel (oktober 2023) inlopen. De crew zet bij binnenkomst gedag, waarna we onze plekken achter in de cabine opzoeken. Ik vond persoonlijk de stoelen ietwat vies aandoen, waardoor het leek of deze cabine al een eeuwigheid oud is. Maar dit kan ook te maken hebben met de kleurstelling van de stoelen.

Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport - Mumbai Airport | Airbus A320neo

Air India Economy Class cabine en stoel

In deze review naar Mumbai laten we natuurlijk de cabine en stoelen van de Air India Airbus A320neo aan bod komen. Voorin het vliegtuig vind je 3 rijen Business Class in een 2-2 opstelling. Hierna komt de economy cabine die opgesteld is in een 3-3 configuratie met in totaal 186 stoelen.

Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport - Mumbai Airport | Airbus A320neo

De maatschappij gebruikt een gele en rode kleur voor de stoelbekleding.

Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport - Mumbai Airport | Airbus A320neo

Persoonlijk vind ik de stoelen erg hard en dit zorgt voor een minder prettig zitcomfort. De stoelen hebben een pitch van 28” en een kleine recline van 4”.

Review: Air India Economy Class | Jaipur Airport - Mumbai Airport | Airbus A320neo

In de stoel voor je tref je onder andere een stoelzak, tafeltje en uitklapbaar klepje om je telefoon op te zetten met een bekerhouder. Ideaal voor het kijken van bijvoorbeeld een film.

In de stoel zijn ook stopcontacten te vinden (usb-a en usb-c).

Ten tijde van het maken van de boeking kon ik voor alle reizigers al kosteloos een stoel selecteren. Zeker een plus punt van reizen met Air India.

Boven de stoelen vind je natuurlijk de bagagebakken, waar je gemakkelijk je spullen in kunt plaatsen. Achter in het vliegtuig tref je een aantal smalle toiletten aan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Service en maaltijden Air India Economy Class naar Mumbai

Het personeel op deze vlucht is vriendelijk en probeert de reizigers zo goed als mogelijk te helpen. Uiteraard spreekt men goed Engels en dat is fijn. Gedurende de vlucht, die ongeveer 1,5 uur duurt, serveert men wat te drinken en een maaltijd. Vooraf had ik voor iedereen een vegetarische maaltijd besteld. Dit bleek een bakje met fruit te zijn.

De reguliere maaltijd was op deze vlucht een vegetarische wrap of een wrap met kip. Omdat er wraps over waren mochten we naast het bakje fruit ook een wrap voor wie wil. Erg netjes en smakelijk. Er waren verder koffie of thee en water te verkrijgen. Er wordt geen alcohol geschonken.

Comfort Air India Economy Class in de Airbus A320neo

Ondanks dat de kleurstelling wat vies over komt, maakt het de cabine wel gezellig. De stoelen zitten persoonlijk alleen niet zo lekker. De stoelen voelen bijna als een plank en ik ben dan ook blij dat de vlucht niet meer dan 2 uur bedraagt. Ik mis verder een hoofdsteun die je kunt verstellen, al zal dit meer met mijn lengte te maken hebben dan voor de gemiddelde Indiër. De beenruimte mag dan niet enorm veel zijn, ik moet zeggen dat ik mijn benen goed kwijt kan op deze vlucht.

Fijn is dat er een kleine snack op deze korte vlucht wordt geserveerd samen met een drankje. Er is geen WiFi aan boord.

We komen uiteindelijk op tijd aan in Mumbai. We parkeren bij de gate en vanuit hier is het ongeveer 10-15 minuten wandelen naar de bagagebanden. Hier ligt al gauw de bagage op de band en kunnen we onze weg vervolgen naar ons verblijf.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s review Air India Airbus A320neo Economy Jaipur Mumbai – InsideFlyer: Marco

Overzicht

Publicatie Datum

17 February 2024

Voordelen

- Kosteloos ruimbagage inbegrepen in je ticket.
- Kosteloos stoelselectie vanaf het moment van boeken.
- Kleine lekkere snack inbegrepen.
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Stoel zit heel hard.
- Geen WiFi

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Air India is de nationale maatschappij van India. De maatschappij vliegt met een aantal verschillende type toestellen in India en daarbuiten. Deze keer mocht ik reizen in de nieuwste telg van de Indiase maatschappij, de Airbus A320neo. Over het algemeen kan ik zeggen dat van boeking tot vlucht alles prima verloopt. Het is fijn dat ruimbagage kosteloos inbegrepen zit in je ticket, evenals stoelselectie en een maaltijd. Enige punt van verbetering vind ik het zitcomfort van de stoelen. De stoelen zitten erg hard en voor een korte vlucht is dat prima uit te houden. Echter wordt dit toestel ook op langere vluchten ingezet en dan zou ik, wanneer mogelijk, liever voor een andere maatschappij kiezen. De prijs is voor Indiase begrippen wellicht aan de hoge kant, maar ik vond de €70 een prima prijs voor deze vlucht, inclusief bagage en kleine snack.

6 min leestijd">
3.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *