Adieu Berlijn Tegel: Air France biedt je tot €60,- korting op je ticket

Adieu Berlin Tegel: Air France biedt je tot €60,- korting op je ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op zondag 8 november was het dan eindelijk zo ver. De laatste vlucht vertrok vanaf Berlin Tegel Airport (TGL). Het is nu de beurt aan Berlin-Brandenburg Airport om de taak over te nemen. Air France vloog de laatste vlucht vertrekkend van Berlin Tegel Airport. De maatschappij was 60 jaar geleden ook de eerste maatschappij die hierop vloog. Ter gelegenheid van deze 60-jarige luchtbrug naar Berlijn ontvang je nu tot €60,- korting op je vliegticket bij Air France.

Terug in de tijd

De luchthaven Berlin Tegel ontstond destijds in 1930 als testlocatie voor het testen van raketten. Later, in ’48, werd er een startbaan aangelegd waarna pas in 1960 de eerste passagiersvlucht vertrok. Die vlucht werd uitgevoerd door Air France en vertrok naar Parijs. Op 2 januari 1960 vloog Air France met een Lockheed Constellation. Deze maakte in die tijd eerst nog een tussenlanding in Frankfurt. Een jaar later werd de Lockheed vervangen door de Caravelle en in 1977 werd de Boeing 727-200 ingezet op de route Parijs – Düsseldorf – Berlijn. De route werd tweemaal per dag uitgevoerd.

In 2017 nam Joon de vluchtuitvoering voor een korte tijd over. Echter na een kort bestaan van Joon nam Air France de vluchten weer over. In 2020 werd na ruim 60 jaar vliegen op de luchthaven Berlin Tegel de laatste vlucht (AF1235) uitgevoerd op 8 november. Air France zal vanaf 9 november vliegen op de nieuwe luchthaven, namelijk Berlin-Brandenburg Airport (BER).Adieu Berlin Tegel: Air France biedt je tot €60,- korting op je ticket

Korting

Om de 60 jarige luchtverbinding naar Berlijn te vieren, komt Air France nu met een leuke korting.. Wellicht zul je op korte termijn nog niet met het vliegtuig vertrekken. De korting is ook nu te gebruiken, maar voor een vlucht later. Je kunt dus nu al voor in het nieuwe jaar boeken. Hieronder zetten we de voorwaarden voor je op een rijtje.

De reis die je boekt start op een Duitse luchthaven. Het kan lonen om bijvoorbeeld je reis te starten vanuit Dusseldorf, dit is regelmatig voordeliger. Je kunt een intercontinentale reis boeken, dan krijg je €60,- korting. Vlieg je binnen Europa dan krijg je €40,- korting. Het boeken van je reis met deze korting kan tot 22 november 2020. Reizen kan tot en met 30 juni 2021. Natuurlijk is nog niets duidelijk over wanneer je weer veilig kunt reizen, maar de verwachting is dat in het voorjaar een vaccin zal komen. Gehoopt wordt dat de tijden dan dus ook snel veranderen en de coronapandemie snel bestreden kan worden.

Het boeken van je reis doe je op deze website. Om gebruik te maken van de €60,- korting op een intercontinentale vlucht gebruik je de kortingscode THANKYOU60. Voor reizen binnen Europa gebruik je de code THANKYOU40. Deze code is goed voor €40,- korting. Let wel op:

  • Je intercontinentale reis moet minstens €160,- kosten, exclusief taxen en andere belastingen.
  • Je Europese reis moet minstens €120,- kosten, exclusief taxen en andere belastingen.Adieu Berlin Tegel: Air France biedt je tot €60,- korting op je ticket

Beeldmateriaal: Air France

Reacties

  1. Lloydje33 zegt

    Meld er voor de volledigheid dan ook gelijk bij dat het ticket in Duitsland moet starten. Clickbait…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *