Singapore Airlines zet 26 toestellen aan de kant2 min leestijd

singapore airlines first class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door tegenvallende resultaten en de aanhoudende Coronapandemie, heeft Singapore Airlines moeten besluiten om 26 toestellen aan de kant te zetten, waaronder 7 Airbus A380 toestellen. Dat is een flinker herziening van de vloot.

Singapore Airlines zet 26 toestellen aan de kant

Na een grondig onderzoek is besloten dat een aantal toestellen op dit moment overbodig zijn in de vloot. Dit komt voornamelijk door het terugvallen van de vraag naar vliegreizen. En het herstel van de wereldwijde luchtvaart is nog niet in zicht. De vervroegde uitfasering van Singapore Airlines betreft de volgende toestellen:

  • Zeven Airbus A380’s
  • Vier Boeing 777-200ER’s
  • Vier Boeing 777-300’s
  • Negen Airbus A320’s
  • Twee Airbus A319’s
Singapore AIrlines A380
Singapore Airlines stuurt zeven A380 toestellen met pensioen.

Airbus A380

Singapore Airlines heeft op dit moment 19 Airbus A380 toestellen, dus met dit besluit wordt 37% van de deze toestellen met pensioen gestuurd. Doordat de maatschappij in totaal 8 Boeing 777 toestellen aan de kant zet, worden de A350 en Boeing 787 Dreamliner populairder in de vloot. Ook zet Singapore Airlines hiermee alle Airbus A319 en A320 toestellen aan de kant. Doordat het regionale Silkair inmiddels is geïntegreerd in SIA, blijft alleen nog de Boeing 737 over in de narrow-body vloot.

Eerste Boeing 787-10 binnenkort geleverd
Doordat 8 Boeing 777 verdwijnen, is de Boeing 787 is nu een populairder toestel in de vloot. (bron: SIA)

In 2017 stuurde Singapore Airlines hun eerste A380 toestel met pensioen. Doordat er nu nog 7 toestellen verdwijnen, blijven er nog 12 Airbus A380 toestellen over in de vloot. Singapore Airlines heeft een fantastisch first class product op deze toestellen en men verwacht hier niet snel afscheid van te nemen. De maatschappij blijft in de toekomst zeker A380 toestellen inzetten op routes van Singapore naar bijvoorbeeld Londen, Parijs, Melbourne en Sydney.

Singapore Airlines new First Suites Class
Singapore Airlines heeft een geweldig first class product op de A380 (bron: SIA)

Op de route tussen Singapore en New York via Frankfurt verwacht Singapore Airlines in de toekomst geen A380 meer in te zetten. Mede door de lage bezettingsgraad en het feit dat Singapore Airlines weer non-stop naar New York vliegt. De maatschappij geeft hierdoor liever de prioriteit aan bovengenoemde routes. Op de route naar Amsterdam vliegt Singapore Airlines helaas niet met een A380.

Conclusie

Naast het aan de kant zetten van 7 Airbus A380 toestellen, stuurt Singapore Airlines ook nog eens 8 Boeing 777 toestellen en 11 narrow-body toestellen met pensioen. Het is natuurlijk jammer om te zien dat vele A380 toestellen wereldwijd van het toneel verdwijnen. Met dit besluit blijven er in totaal nog 11 Airbus A380 toestellen in de Singapore Airlines vloot.

Uitgelichte afbeelding: SIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *