Vanaf vandaag code geel voor België en Frankrijk2 min leestijd

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf vandaag geldt er weer code geel voor België en Frankrijk. Dit betekent dat niet essentiële reizen naar deze landen weer mogelijk zijn. Twee weken geleden gingen ook Duitsland, Oostenrijk en Italië al naar code geel.

Code geel voor Frankrijk en België

Vanaf vandaag geldt er voor heel Frankrijk en België weer code geel, met uitzondering van het Brusselse Gewest dat nog op oranje staat. Doordat voor deze landen nu code geel geldt, betekent dat de verplichte test bij terugkomst in Nederland vervalt. Ook is een verplichte quarantaine niet meer van toepassing. Frankrijk opende op 9 juni al de deur voor buitenlandse toeristen. Er gelden echter wel een aantal regels. Zo moet je een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud laten zien indien je nog niet gevaccineerd bent. Als je al wel gevaccineerd bent dan is deze PCR-test niet nodig. Voor gevaccineerden die Frankrijk binnenreizen gelden vanaf 9 juni de volgende regels. Je bent volledig gevaccineerd:

  • 4 weken na de prik van het Janssen vaccin (voor dit vaccin is maar één prik vereist),
  • 2 weken na de tweede prik van Pfizer, AstraZeneca en Moderna. Als je al corona hebt gehad is één prik voldoende.

Bewijs van vaccinatie kun je aantonen door middel van het gele boekje. Je kunt langsgaan bij de GGD voor een stempel als je al een vaccinatie hebt gehad. Vanaf juli kun je ook met het Europese digitale coronapaspoort aantonen dat je gevaccineerd bent.

Bestemmingstips - Marseille, Frankrijk
Vanaf vandaag zijn niet essentiële reizen naar Frankrijk weer mogelijk.

Reisadvies voor andere landen

Voor de rest staan ook Zwitserland, Estland, Litouwen, Bulgarije, Slovenië, Tsjechië, Slowakije, Servië, Noord-Macedonië, de Verenigde Staten en Portugal weer op geel. Alleen voor de stad Lissabon geldt weer code oranje, dit vanwege de aanwezigheid van de Delta variant. Ook voor het populaire vakantieland Spanje geldt nog code oranje. Voor IJsland, Roemenië en Polen geldt er inmiddels weer code groen.

 

Reisadvies, Code Geel
Kleurcodering Rijksoverheid geldig op 24 juni 2021 (Bron: Rijksoverheid)

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *