Delta wil basic business class tarief introduceren2 min leestijd

Delta vliegt op steeds minder bestemmingen in Duitsland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse maatschappij Delta Air Lines wil in de nabije toekomst een basic business class tarief introduceren. Een aantal jaar geleden kwam de Amerikaanse maatschappij ook al met basic economy tarieven.

Delta wil basic business class introduceren

Afgelopen maanden gingen er bij Delta verschillende geruchten rond dat de Amerikaanse maatschappij een goedkopere versie van de business class wil verkopen. Meerdere maatschappijen waaronder Emirates, Finnair en Qatar Airways bieden op dit moment al een basic business class aan. Deze laatstgenoemde maatschappij begon hier vier jaar geleden al mee. Bij een basic business class moet je denken aan het extra betalen voor bijvoorbeeld bagage en een gereserveerde stoel. Ook heb je vaak geen toegang tot de lounges of moet je hiervoor bijbetalen. Tenslotte heb je geen priority check-in en priority boarding.

Delta introduceert nieuwe cabine in 757 en A350
Delta zit er aan te denken om basic business class in te voeren. (Foto: Delta Air Lines)

De voornaamste reden dat Delta basic business class wil introduceren heeft met de vraag naar vliegtickets te maken. Deze is sinds na afloop van de pandemie afgelopen is sterkt toegenomen. Echter zien we wereldwijd een veel grote stijging in de verkoop van economy class tickets dan in de verkoop van business class tickets. Vele maatschappijen promoten hun basic business class product de afgelopen jaren meer als een echte business class waardoor veel mensen vaak niet door hebben dat ze niet alle voordelen zullen krijgen. Het kan best zijn dat ook Delta op deze manier het product wil promoten. In sommige gevallen kopen passagiers toch wel de extra toegang tot de lounge.

Nog een lange weg te gaan

Delta wil in de nabije toekomst eerst deze nieuwe tarieven gaan introduceren op vluchten binnen de Verenigde Staten. In tegenstelling tot Qatar Airways of Emirates ligt dit op het internationale gebied wat ingewikkelder. Dit heeft er namelijk mee te maken dat Delta een codeshare-overeenkomst heeft met Air France-KLM en Virgin Atlantic. Dit is natuurlijk niet onmogelijk aangezien Finnair ook een dergelijke overeenkomst heeft met British Airways en American Airlines. Delta wil uiteindelijk ook die richting uit gaan. Zoals altijd zullen American en United deze trend dan vanzelf opvolgen.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *