Ryanair bestelt 300 Boeing 737 MAX 10 vliegtuigen2 min leestijd

InsideDeals – Met Ryanair in April vanaf €30 op reis binnen Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low cost carrier Ryanair maakt deze week bekend een megaorder van 300 Boeing 737 MAX 10 vliegtuigen te hebben geplaatst. Met de bestelling zou een bedrag van € 36,5 miljard gemoeid zijn. De uitbreiding van de vloot moet per 2027 starten. Aandeelhouders van Ryanair moeten na de zomer echter nog officieel toestemming geven voor de investering.

Vlootuitbreiding

De aankondiging van Ryanair zou zelfs om de grootste investering van een Ierse bedrijf zijn in goederen uit de Verenigde Staten. Het gaat om een bestelling van 150 Boeing 737 MAX 10 vliegtuigen, met de optie voor nog eens 150 extra. In totaal 300 nieuwe vliegtuigen dus.

Met de Boeing 737 MAX 10 verwacht Ryanair haar kosten per passagier te kunnen verlagen. De MAX is ook 20% zuiniger en 50% stiller dan de 737NG. Op die manier wil de low cost carrier de concurrentie buiten spel zetten met lagere ticketprijzen. De MAX 10 kisten gaan de verouderde Boeing 737NG vliegtuigen op termijn vervangen.

Vorige week schreven we dat Ryanair noodgedwongen haar dienstregeling moet inperken. Het gaat om de verbindingen met luchthaven Eindhoven naar Ibiza, Marseille en Reus (Barcelona). Eerder moest Transavia ook al haar planning aanpassen door capaciteitsproblemen. Ryanair geeft echter geen verklaring voor de aanpassingen.

Review Ryanair Boeing 737 MAX Economy FR5891 Eindhoven Krakau

Boeing 737 MAX 10

De Boeing 737 MAX 10 beschikt over 228 Economy Class stoelen. Dat is 21% meer capaciteit dan de huidige Boeing 737NG. Als alles doorgaat worden de eerste leveringen in 2027 verwacht. De totale bestelling zal echter niet voor 2033 uitgeleverd zijn. Met de nieuwe vliegtuigen en de uitfasering van verouderde modellen gaat de gemiddelde leeftijd van de vloot flink omlaag. Ryanair werkt overigens als meer dan 25 jaar samen met Boeing als leverancier voor vliegtuigen en technische support.

De MAX 10 is een nieuw vliegtuig voor de Ierse maatschappij. De MAX 8 is er al wel een tijdje. Dit toestel beschikt over 197 stoelen.

Door de investering verwacht Ryanair meer dan 10.000 nieuwe banen te creëren voor onder meer piloten, cabin crew en luchtvaarttechnici. Ryanair is in Nederland actief vanaf Schiphol, Eindhoven en Maastricht. In België vanuit Brussel-Charleroi en Brussel-Zaventem. Alle routes kun je hier bekijken op de interactieve routekaart van Ryanair.

Bron foto’s: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *