Air India start route tussen Delhi en Amsterdam1 min leestijd

Toestel van Air India met Star Alliance livery (Bron: Unsplash / Chris Leipelt)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Air India start vanaf juni met een directe route tussen Amsterdam Airport Schiphol en Delhi in India. Op deze route is ook KLM actief. Beide luchtvaartmaatschappijen zijn actief met een Boeing Dreamliner op deze route.

Air India van Amsterdam naar Delhi

Air India start deze zomer met de directe vluchten tussen Nederland en India. De eerste vlucht vertrekt op 11 juni 2023. Dit is de achtste Europese bestemming voor de luchtvaartmaatschappij.

De vluchten vertrekken op maandag, woensdag, vrijdag en zondag vanuit Nederland. De luchtvaartmaatschappij zal deze route tussen Amsterdam & Delhi volgens dit schema uitvoeren:

  • AI156 vertrekt om 20.45 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 07.55 uur lokale tijd aan in Delhi (DEL)
  • AI155 vertrekt om 13.1o uur lokale tijd uit Delhi en komt om 18.35 uur aan in Amsterdam

De Boeing 787-8 Dreamliner van de luchtvaartmaatschappij heeft 256 stoelen aan boord. Op elke vlucht kunnen er 18 passagiers mee in Business Class. De stoelen in deze cabine staan in een 2-2-2 opstelling. In Economy class is plaats voor 238 passagiers. Deze passagiers kunnen kiezen uit een stoel in een 3-3-3 opstelling.

Air India start route tussen Amsterdam en Delhi

KLM zet op deze route ook een Boeing 787 Dreamliner in, maar dan de -10 variant. In dit toestel is plaats voor 344 passagiers. Deze luchtvaartmaatschappij heeft ook een Premium Comfort/Economy aanbod op deze route naar Delhi. KLM vliegt volgens dit schema:

  • KL871 vertrekt dagelijks om 14.10 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 01.55 uur aan in Delhi
  • KL871 vertrekt dagelijks om 03.55 uur lokale tijd uit Delhi en komt om 10.00 uur aan in Amsterdam

Air India is deze zomerdienstregeling niet de enige luchtvaartmaatschappij die een nieuwe route start vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Zo start Air Canada ook een route naar Montreal. Daarnaast is Corendon afgelopen maand met een nieuwe route gestart naar Turkije.

Afbeeldingen ©AirIndia/Unsplash-Chris Leipelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *