Corendon start nieuwe route van Schiphol naar Turkije2 min leestijd

Flinke brandstofbesparing Schiphol door duurzaam taxiën

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf eind deze maand start Corendon met een nieuwe route van Schiphol naar Gazipasa-Alanya Airport in Turkije. Deze bestemming in de Turkse Rivièra is vooral populair in de zomer. Corendon zet voor deze non-stop vlucht vanaf zondag 23 april 2023 een Boeing 737-800 in. Eerder schreven we ook al over een nieuwe Corendon bestemming in Bulgarije.

Corendon en Turkije

Vakantiestunter Corendon en Turkije zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Het Turks-Nederlandse merk verbindt al lange tijd Nederland met een groot netwerk aan seizoensbestemmingen. Naast Amsterdam vliegt Corendon ook vanuit Maastricht, Eindhoven, Rotterdam/The Hague en Groningen. Het grootste aanbod is echter beschikbaar vanuit Schiphol.

Het is met deze nieuwe route voor het eerst dat Corendon direct van Amsterdam naar Gazipasa in Turkije vliegt. De vluchten staan driemaal per week gepland, met het eerste vertrek op zondag 23 april 2023. Naast de zondag vertrekt er ook een vlucht op dinsdag en donderdag. De vluchten vertrekken om 7.00 uur vanuit Amsterdam en komen 12.35 uur (lokale tijd) aan op de luchthaven van Gazipasa-Alanya. De terugvlucht vertrekt om 22.55 uur (lokale tijd) en komt om 02.15 uur aan. Er zijn echter uiteenlopende vertrek- en aankomsttijden beschikbaar, afhankelijk van de dag dat je reist. Een vlucht is nu beschikbaar vanaf € 159 per enkele reis, inclusief 8 kg handbagage. Let er op dat voor betaling met American Express een toeslag van 2% geldt.

Gazipasa-Alanya Airport ligt overigens op zo’n 40 minuten rijden van de stad Alanya. Met de bus doe je er zo’n 10 minuten langer over. Er is geen treinverbinding.

Het Brede zandstrand van Alanya (Bron: Corendon)

Boeing 737

Corendon zet op deze route de Boeing 737-800 in. Dit vliegtuig beschikt doorgaans over 189 stoelen in Economy Class. Er is geen Business Class. In totaal heeft Corendon Dutch Airlines drie van deze kisten. Maar in totaal zijn er 31 verspreid over verschillende landen. Corendon beschikt ook over zes Boeing 737 Max 8 toestellen. Dit vliegtuig heeft vooral een groter bereik dan de reguliere B737-800.

Bron foto’s: Corendon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *