Ryanair vergroot order Boeing 737 MAX 82 min leestijd

Ryanair vergroot order Boeing 737 MAX 8

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Boeing 737 MAX heeft een flinke poos aan de grond gestaan. Dit kwam naar aanleiding van twee fatale ongelukken in 2018. Na deze ongelukken was het niet meer toegestaan om met deze toestellen de lucht in te gaan. Na vele onderzoeken en testen mag het toestel in ieder geval in de Verenigde Staten weer de lucht in. Ook in Europa zal het toestel snel weer in de lucht te zien zijn. Reden voor Ryanair om de order die ze al hadden op de Boeing 737 MAX 8 uit te breiden.

Goedgekeurd

Zoals gezegd heeft de Boeing 737 MAX enige tijd aan de grond gestaan. Dit heeft het bedrijf vele miljarden gekost. Onder andere vanwege teruglopende vraag naar het toestel. Ook heeft het bedrijf schadevergoeding moeten betalen voor de vertraagde levering. Al met al niet veel goeds voor het bedrijf.

Na vele testen en onderzoeken heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de FAA, onlangs goedkeuring gegeven voor de terugkeer van de Boeing 737 MAX in de lucht. Ook de EASA, de Europese luchtvaartautoriteit gaat het toestel weer goedkeuren. In Brazilië werd het toestel onlangs ook weer luchtwaardig verklaard. Hiermee worden de meeste beperkingen opgeheven.

EASA positief over luchtwaardigheid van Boeing 737 Max

Ryanair

De lowbudget maatschappij in Europa, Ryanair, vliegt op dit moment met de Boeing 737-800. Deze variant van de 737 biedt ruimte voor 189 passagiers. Het toestel kan bijna 6.000 km afleggen. Met zo’n 260 toestellen vliegt Ryanair normaliter door Europa naar verschillende bestemmingen.

Het Ierse bedrijf had al een order voor 135 toestellen van deze nieuwste variant. Deze toestellen bieden plaats aan 197 passagiers bij Ryanair en verbruiken tot 16% minder brandstof, en zijn daarmee een stuk duurzamer dan de Boeing 737-800. Of het er voor de reizigers beter op gaat worden is nog maar de vraag. Buiten het feit dat de toestellen tot 40% minder geluid maken en toestel voorzien wordt van de Boeing Sky Interior, zijn er ook vraagtekens te plaatsen bij de vernieuwingen. Zo wordt de pitch tussen twee stoelen kleiner. Van 30 inch naar 28 inch. Minder beenruimte dus. Ryanair geeft aan dat men dit verschil niet zal gaan merken, omdat de rugleuningen minder dik zijn.

Ryanair vergroot order Boeing 737 MAX 8
Boeing Sky Interior

Het nieuwe toestel wordt in 2021 toegevoegd aan de vloot van Ryanair. Ryanair vergroot de order van de Boeing 737 MAX 8 nu met 75 extra toestellen. Zo krijgt het bedrijf tussen 2021 en 2024 210 toestellen van het type Boeing 737 MAX 8 200.

Bron en beeldmateriaal: Ryanair & Boeing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *