Schiphol verwacht 220.000 reizigers per dag in de zomervakantie2 min leestijd

schiphol lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomervakantie (7 juli t/m 2 september) verwacht Schiphol dagelijks gemiddeld 220.000 reizigers die van, naar of via Schiphol reizen. Dat is een lichte stijging van 2.4% ten opzichte van de zomervakantie van vorig jaar. Op maandag 30 juli verwacht Schiphol maar liefst 233.000 reizigers.

Om alles in goede banen te laten leiden worden er extra maatregelen getroffen en geeft Schiphol tips om goed voorbereid op reis te gaan. Schiphol ziet vooral een stijging in het aantal reizigers naar de Verenigde Staten. Binnen Europa zijn het Verenigd Koninkrijk gevolgd door Spanje, Italië en Griekenland het populairst. Voor een goede doorstroming van reizigers moet alles precies op elkaar worden afgestemd. Er zijn namelijk meerdere partijen betrokken op Schiphol. Schiphol is zelf verantwoordelijk voor de infrastructuur en veiligheidscontroles. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de check-in en de Koninklijke Marechaussee is dat voor de grenscontrole.

Extra maatregelen

Net als vorig jaar treft Schiphol ook deze zomervakantie extra maatregelen. Zo wordt er 20% meer personeel ingezet en is er extra informatievoorziening voor reizigers. Crowdteams worden ingezet om de passagiersstromen in goede banen te laten leiden. Daarnaast kunnen reizigers met weinig of geen handbagage gebruikmaken van de ‘small bags only‘ doorgang. Ondanks deze maatregelen kunnen er natuurlijk nog steeds lange wachtrijen ontstaan. Maar als reizigers de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij opvolgen, hoeven reizigers niet langer te wachten dan normaal. Voor Europese vluchten wordt aangeraden om ten minste 2 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Voor intercontinentale vluchten is dit 3 uur.

schiphol vertrekhal
Schiphol verwacht gemiddeld 220.000 reizigers per dag in de zomervakantie.

Tips voor reizigers

Om goed voorbereid op reis te gaan geeft Schiphol een aantal tips zoals op tijd komen. Ook wordt aangeraden om zo min mogelijk handbagage mee te nemen en op de regels te letten. Zo zijn vloeistoffen boven de 100ml en scherpe voorwerpen niet toegestaan. Controleer voor vertrek de geldigheid van je paspoort of ander reisdocument en houd rekening met extra regels en controles bij reizen met een minderjarig kind. Actuele vluchtinformatie is te raadplegen op de site van de luchtvaartmaatschappij, de site van Schiphol of de Schiphol-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *