Zomertips voor Schiphol2 min leestijd

zomertips voor Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomervakantie is begonnen. Een drukke tijd voor luchthaven Schiphol! In dit artikel lees je een recap van verschillende posts met tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Vervoer

Naar de luchthaven met het OV? Plan van te voren je reis en houd rekening met omleidingen! Zo is er in de eerste week van augustus géén treinverkeer mogelijk op sommige trajecten rondom en naar Schiphol.

Dan liever met de auto naar Schiphol? Hier (klik) staan de opties voor lang parkeren tijdens je vakantie uitgelegd, met een kortingscode van €5 voor Schiphol Smart Parking!

Parkeren op Schiphol
De nieuwe parkeergarage bij P3

Parkeer je op P3 en vlieg je met TUI of Transavia? Overweeg dan gebruik te maken van de Drive Check-in! Zo geef je je koffer al af bij de parkeerplaats en kan je rustig met de bus naar de terminal en gelijk door naar de gate. Neem als je non-Schengen vliegt zeker een kijkje bij de nieuwe Lounge 2!

Vlieg je met KLM en woon je in het zuiden van het land dan kan je ook gebruik maken van de speciale busdienst.

Controles

Op dit moment lijkt het mee te vallen met de lange rijen bij security en paspoortcontrole. Houd wel de berichten in de media en de website/social media van @Schiphol en je luchtvaartmaatschappij in de gaten met adviestijden om naar de luchthaven te komen.

Maak waar mogelijk gebruik van de automatische paspoortcontrole.

De Marechaussee heeft verder aangekondigd streng te controleren op alleenreizende ouders in verband met kindontvoeringen. Om misverstanden en vertraging te voorkomen is er nu een speciaal formulier die alleenreizende ouders kunnen gebruiken. Meer tips van de Marechaussee om goed voorbereid op reis te gaan lees je hier (klik).

zomertips voor Schiphol marechaussee

IRROPS

Mocht het toch niet helemaal lekker lopen en is je vlucht vertraagd of geannuleerd, lees dan hier (klik) wat je het beste kan doen.

Goed reis en fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *