Makkelijk je Award Ticket vinden met Reward Flight Finder3 min leestijd

British Airways nieuwe business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Premium Memberships zijn nu beschikbaar via deze pagina.

Met de Premium Memberships kun je vele voordelen krijgen bij diverse partners, waaronder Reward Flight Finder (voorheen BA Redemption Finder). Met de Reward Flight Finder kun je gemakkelijk in één oogopslag de beschikbaarheid zien voor een award vlucht. Dit geldt voor reward vluchten bij British Airways Executive Club en Virgin Atlantic Flying Club. In dit artikel kun je meer informatie vinden hoe deze tool nu exact werkt.

In een exclusieve samenwerking tussen Reward Flight Finder en InsideFlyer kunnen degenen die een Premium Membership aanschaffen een korting krijgen op een elite membership.

Werking Reward Flight Finder

Allereerst selecteer je of je gebruik wil maken van British Airways Avios of Virgin Atlantic op de website. Daarna heb je de keuze om een specifieke bestemming in te voeren of dat je nog niet weet waar je naar toe wil vliegen. Deze laatste optie is alleen beschikbaar voor elite leden van de tool. Kies je voor de variant waarbij je weet waar je naar toe wil vliegen, dan voer je het volgende in:

  1. De luchthaven waar vandaan je wil vertrekken
  2. De luchthaven waar je naar toe wil vliegen
  3. Hoeveel tickets je wil boeken
  4. In welke cabine je wil vliegen
  5. Of het gaat om een enkele reis of retourticket
  6. Of je eventueel een elite status hebt

De tool geeft alleen data weer waarbij de hele groep kan vliegen met hetzelfde toestel. Vind je het niet erg om een andere vlucht te nemen, dan kun je het aantal tickets verlagen om die beschikbaarheid ook te zien. Elite leden hebben in sommige gevallen extra award beschikbaarheid, dus vandaar dat ze dit ook uitvragen. Heb je deze informatie ingevuld, dan zie je het volgende voor een vlucht met British Airways van Amsterdam naar Londen (maar je kunt natuurlijk ook andere luchthavens kiezen):

© Reward Flight Finder
©Reward Flight Finder

Daarbij zie je de beschikbaarheid in het donkerblauw voor Peak data en lichtblauw voor off-peak data. De andere dagen zijn niet beschikbaar voor een award ticket. Een andere handige optie is dat je direct het bedrag aan toeslagen kunt zien. In dit geval is dat 17.50 pond per persoon.

Award ticket boeken

Vervolgens kun je naar de website van British Airways om de vlucht te boeken en te zien voor welke vluchten je het ticket kunt boeken. Als voorbeeld nemen we 6 juni 2019. Je krijgt dan de onderstaande opties op de website van deze Engelse luchtvaartmaatschappij:

British Airways Avios Reward Award Ticket

Daarna kun je de aankoop afronden en gebruik maken van je award ticket. Omdat je niet per dag hoeft te zoeken zoals dit wel het geval is op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf, kun je een hoop tijd besparen. Daarnaast kun je automatisch een melding ontvangen als de beschikbaarheid vrij komt. Neem je het elite membership van Reward Flight Finder, dan krijg je dit op het uur nauwkeurig. Op die manier kun je anderen voor zijn en je gewilde ticket boeken. Ook ondersteun je hiermee de website en krijg je geen advertenties te zien. De Reward Flight Finder tool kun je op deze website vinden.

Met de exclusieve samenwerking tussen Reward Flight Finder en InsideFlyer kunnen degenen die een Premium Membership aanschaffen, korting krijgen op een elite membership. Wil je meer informatie over de Premium Memberships? Dan kun je terecht op deze speciale pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *