Zo werkt de Delta SkyMiles Status Match Challenge

Delta A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben je op zoek naar elite status bij SkyTeam, dan kan Delta Air Lines’ SkyMiles programma een optie zijn. SkyMiles heeft een officieel status match programma waarbij je gedurende 3 maanden de status krijgt en een gereduceerde set vereisten krijgt om dit te verlengen. De ‘catch’ is wel dat je elite status verdiend moet hebben bij een concurrerende maatschappij. In dit artikel lees je hoe de SkyMiles Status Match Challenge werkt!

SkyMiles Status Match Challenge

Ten eerste, alle informatie staat publiekelijk op deze pagina. Hier moet je je ook aanmelden als je aan de match mee wil doen. Delta maakt het mogelijk om naar Silver, Gold of Platinum Medallion status te matchen. Top-tier Diamond behoort niet tot de mogelijkheden. Je mag bovendien de afgelopen 3 jaar niet de status match al hebben gedaan.

Daarnaast moet je dus elite status hebben bij een ander loyaliteitsprogramma. Deze status moet verdiend zijn; gematchte status of status via een promotie telt dus niet. Je moet naast een kopie van je (digitale) lidmaatschapskaart ook je statement opsturen waaruit blijkt dat je de status echt verdiend hebt.

Hier onder is een selectie van een aantal populaire programma’s en de niveaus waarnaar Delta matcht. Er staan er meer op de promopagina. Staat je programma er niet tussen, dan kan je volgens Delta alsnog je verzoek opsturen. Er wordt dan bekeken of je alsnog in aanmerking komt. Dit geldt alleen voor niet-SkyTeam maatschappijen.

Silver Medallion is gelijk aan SkyTeam Elite, Gold en Platinum zijn beide Elite Plus. Zo krijg je voordelen bij alle aangesloten SkyTeam maatschappijen. Als je met Delta vliegt kom je ook in aanmerking voor upgrades.

Na goedkeuring van je verzoek, wat tot twee weken kan duren, krijg je drie maanden de status. Je krijgt geen fysieke kaart maar kan wel gebruik maken van de digitale kaart in de app. Tijdens deze drie maanden moet je aan een gereduceerde set vereisten te doen om de status te behouden. Start je de challenge voor 1 juli, dan krijg je de status tot 31 januari het jaar erop. Doe je het tussen 1 juli en 31 december dan is je status geldig tot 31 januari twee jaar erop. De vereisten zijn:

MQMs zijn Medallion Qualifying Miles en MQSs Medallion Qualifyiing Segments. Als je niet in de VS woont hoef je niet aan de MQD (dollar uitgaven) vereiste te voldoen. Segmenten spreken voor zich. De MQMs zijn anders dan de miles die je krijgt om weer uit te geven aan gratis tickets. Vluchten met partner airlines tellen ook meer voor de challenge als ze volgens de voorwaarden MQM/MQS verdienen. Je kunt dus ook met KLM, Air France en verschillende andere SkyTeam partners vliegen. Dit komt goed uit want zelfs voor de laagste boekingsklasse bij bijvoorbeeld KLM krijg je 100% MQM terwijl je slechts 25% ‘award’ miles spaart. Zo voldoe je sneller aan de challenge vereisten.

Delta matcht je voor de 3 maanden naar het niveau dat overeenkomst met je huidige status bij de concurrent. Maar je kunt ook kwalificeren voor een lager niveau als je de vereisten van het gematchte niveau niet behaalt. Stel je bent British Airways Executive Club Gold en je krijgt een match naar Platinum. Om Platinum te behouden moet je 18,750 MQM of 25 MQS verdienen. Na de drie maanden heb je maar 12 MQS en 8000 MQM gespaard. Niet genoeg voor Platinum dus, maar wel voor Silver. Die status krijg je dus na de drie maanden. Het is dus niet alles of niks. Helaas werkt het niet andersom; je kunt dus niet naar Silver gematcht worden en Gold verdienen.

Reacties

  1. AML zegt

    Even onduidelijk voor me: platinum bij KLM geeft dat elite bij Delta via deze methode ?
    Met vriendelijke groet,
    AML

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *