Automatische upgrade Delta voor Frequent flyers

Comfort+ seats on a Boeing 737-900ER (739) (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Frequent flyers genieten vaak allerlei voordelen door een bepaalde status te behalen als deelnemer van een Frequent flyer programma. Denk bijvoorbeeld aan AAdvantage van American Airlines, SkyMiles van Delta Air Lines of Flying Blue van KLM. Denk aan Priority Security lanes en Priority boarding. Door miles te verdienen kun je ook sparen voor upgrades. Elite deelnemers van Flying Blue krijgen nu bij een automatische upgrade van Economy naar Delta Comfort+, indien er een stoel beschikbaar is op de dag van vertrek.

Samenwerking KLM – Delta Air Lines

Zoals we al eerder schreven werken KLM en Delta Air Lines intensief samen op verschillende vlakken. Ook op het gebied van Frequent flyers proberen te maatschappijen de ervaring van vaste klanten verder te verbeteren. Vaste klanten van KLM die lid zijn van Flying Blue wordt het nu gemakkelijker gemaakt om te upgraden van Economy naar Delta Comfort+.

Delta Comfort+ (Bron: Delta Air Lines)
Delta Comfort+ (Bron: Delta Air Lines)

Eerder had Delta al de regeling dat elite en elite plus deelnemers van Flying Blue in aanmerking konden komen voor een Comfort+ stoel, indien beschikbaar. Daarvoor moest je zelf wel e.e.a. regelen via de website of telefonisch. Nu wordt de upgrade naar Comfort+ automatisch gedaan bij de gate indien er beschikbaarheid is. Deze service geldt op alle vluchten binnen de Verenigde Staten en op alle internationale vluchten binnen het netwerk van Delta Air Lines.

Toekomstige ontwikkelingen

Flying Blue laat verder weten dat Delta het upgradeproces nog simpeler wil maken voor Flying Blue deelnemers. Binnenkort zijn er meer mogelijkheden te verwachten om te upgraden naar o.a. Delta Comfort+. Interessant dus als je lid bent van Flying Blue via KLM en/of Air France.

Zelf vloog ik pasgeleden twee keer met Delta Comfort+. Ik had toen een upgrade aangevraagd op basis van mijn Flying Blue Gold, ofwel SkyTeam Elite Plus status. Wat zijn jouw ervaringen met deze upgrade? En met Delta Comfort+? Ik hoor het graag in de reacties.

(Bron: Flying Blue)

Reacties

 1. foxtwo zegt

  Als Flying Blue Platinum kreeg je deze “upgrade” al tijdens het boeken. Nu is die dus “weg” totdat je de bekende Delta loterij in ga waar FB Platinums onder Delta’s eigen Silvers vallen.

  Delta Diamond en Platinum Medallion leden krijgen op Delta EN AF-KLM immers nog wel een upgrade tijdens het boeken. Naar mijn mening moeten ze dit snel wijzigen en ik ben het niet met je eens dat het “makkelijker” is geworden… maar dit is uit Platinum standpunt. Voor Gold en Silver werkt het prima lijkt mij.

  Een pré, ja zelfs voor mij, is dat mijn partner nu ook upgrades kan krijgen en dat dit nu overal geld. Voorheen was het alleen een gratis comfort stoel op trans-Atlantische vluchten en de loterij op domestic vluchten. Nu geld het dus voor het hele netwerk.

 2. Richard zegt

  Bij binnnlandse vluchten in de US krijg ik 8 van de 10 keer zelfs upgrade naar business met FB Gold. Prima geregeld en ik zou willen zeggen dat KLM hier wat van kan leren. Die lijken enkel te upgraden als het hen uitkomt en anders niet.

  • Christian Markwat zegt

   Hoi Richard,

   Bedankt voor je reactie. Dat is zeker netjes! Heb ik nog niet meegemaakt. Vlieg ook niet zo vaak Delta binnenlands in de VS helaas. Wellicht dit jaar meer. 😉

 3. Derk zegt

  Mijn ervaring is heel positief, op elke binnenlandse vlucht verdiende ik een upgrade in maart. Op een trans-Atlantische vlucht kunnen bij de balie vragen om een middenstoel; deze worden vaak niet vergeven maar zijn soms wel beschikbaar; voordeel is de wat betere recline van de stoel uiteraard.

 4. RuudNL zegt

  Ik ben nu FB Gold. Heb binnenkort een Delta-vlucht op KLM ticket. Echter nergens een mogelijkheid om te upgraden. Moet ik het aan de gate vragen ofzo? En zo ja wat moet ik zeggen om de meeste kans te maken?

  Vorige keer toen ik FB Silver was stond ik helemaal achteraan op de upgradelijst, 10 man voor me en ik was 11.

  • Lucien zegt

   Mijn ervaringen met Delta binnenlands op FB Gold zijn ook niet positief. Ik kan ook niet op de Delta App upgraden en aan de balie zeggen ze steeds dat ik dat vooraf op de site of app zou moeten doen.

   Als ik met collegas vlieg die een lagere status maar wel Delta status hebben, kunnen zij wel een upgrade krijgen. Ik denk dat ik niet meer mijn KLM FB nummer moet gebruiken en alleen mijn Delta frequent flyer (Skymiles), maar dan bouw ik niets meer op bij KLM Flying Blue. Misschien is KLM wel soepeler met Delta Skymiles spaarders.
   Enige ervaring bij iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *