Zo werkt de ALL Accor Suite Night Upgrade4 min leestijd

ALL Accor halveert statusvereiste en past boekingsvoorwaarde wereldwijd aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug besloot Accor haar loyaliteitsprogramma over een andere boeg te gooien. Het programma moest vooral meer benefits met zich meebrengen. Alhoewel het niet makkelijker geworden is om een status te behalen zijn er inderdaad wel een aantal interessante nieuwe perks bijgekomen. Een daarvan is de Suite Night Upgrade. In dit artikel een uitleg over hoe de ALL Accor Suite Night Upgrade werkt.

Nieuw loyalty programma

De Franse hotelketen Accor gaf haar loyaliteitsprogramma in 2019 een flinke makeover. Zo kwam er een nieuwe website en app. Maar ook de voordelen van het programma en de manier van het verdienen van punten werd uitgebreid. Het is met het nieuwe programma bijvoorbeeld mogelijk om punten te verdienen met uitgaven voor eten en drinken in het hotel. Accor besloot daarnaast een nieuwe status toe te voegen voor de meest loyale klanten. In 2020 werd namelijk de Diamond status geïntroduceerd als top tier binnen het nieuwe programma. Met deze status krijg je onder meer gratis ontbijt in het weekend en heb je recht op Dining & Spa rewards.

De nieuwe Diamond status van ALL Accor Live Limitless (Bron: Accor)
De nieuwe Diamond status van ALL Accor Live Limitless (Bron: Accor)

Gratis Suite Night Upgrade

Een andere vernieuwing is de introductie van de zogenaamde Suite Night Upgrade. Deze is beschikbaar voor leden met een Platinum of Diamond status. Deze benefit geeft de mogelijkheid om gratis te upgraden naar een suite. Elke keer dat een Platinum of Diamond deelnemer 4.000 extra statuspunten heeft verdiend komt er een extra gratis Suite Night Upgrade bij. Per jaar kun je maximaal twaalf extra Suite upgrades verdienen.

De Suite Night Upgrade van Accor is een soortgelijke benefit als de ‘Free Night Award Certificate’ van Marriott Bonvoy. Deze kun je onder meer verdienen met speciale acties. Het certificaat werkt wel anders dan bij Accor. De benefit is namelijk maximaal 35.000 punten waard en hiervoor kun je een overnachting boeken. Het gaat dus niet zozeer om een upgrade, maar meer om een gratis overnachting.

Het boeken van een Suite Night Upgrade

Maar hoe gaat het boeken van zo’n Suite Night Upgrade in zijn werk? We leggen het in dit artikel stap voor stap uit.

Zodra je een Suite Night Upgrade hebt verdiend komt dat in je online account te staan. Log in op all.accor.com en log in. Vervolgens klik je rechtsboven in het menu op ‘Mijn account’. Daar klik je op ‘Meer weten over uw Reward-punten’. Onder het kopje ‘Beloningen’ zie je over hoeveel Suite Night Upgrades je beschikt.

Om te zien waar de Upgrade kan inzetten ga je terug naar de homepage. Zorg wel dat je inlogt blijft. Je krijgt bij het opgeven van de zoekopdracht al een melding te zien dat je een Suite Night Upgrade kunt verzilveren. Om een hotel te zoeken tik je een bestemming in het zoekveld. Ook vul je de reisdata en het aantal personen en kamers in. Klik voordat je op ‘zoeken’ klikt op ‘Mijn Suite Night Upgrade bij deelnemende hotels gebruiken’. In de zoekresultaten worden nu enkel hotels getoond die in aanmerking komen voor de gratis upgrade. In onderstaand voorbeeld gaat het om het Swissôtel Amsterdam. Als je dit hotel aanklikt krijg je meteen de twee beschikbare suites te zien. Bij de prijs staat er netjes vermeldt dat het gaat om de upgrade van een ‘Premium King Kamer’. Je betaalt dus voor dit type kamer € 463,50 en de upgrade naar de Suite is dan gratis.

Accor opent nieuwste MGallery in Athene, Griekenland
Een kamer in het MGallery Athene (Bron: Accor)

Ook telefonisch mogelijk

Het is overigens ook mogelijk om een Suite Night Upgrade via de telefonische reserveringslijn van Accor te boeken. Je dient dan bij het reserveren aan te geven dat je hier gebruik van wil maken. Vervolgens zoek een medewerker voor je uit hoe je deze het beste kunt besteden. Je doet er echter verstandig aan om de boeking zelf via internet te doen. De telefonische klantenservice van Accor staat namelijk niet bekend om haar uitgebreide kennis.

Deelnemende hotels

De Suite Night Upgrade is niet bij alle merken binnen het Accor portfolio te gebruiken. De deelnemen hotelmerken zijn Raffles, Faena, Delano, Sofitel Legend, Fairmont, SLS, SO/, Sofitel, MGallery, 21c, Mondrian, Pullman, Swissôtel, Mövenpick en Grand Mercure.

In Nederland zijn er zes hotels die deze benefit aanbieden. In Amsterdam zijn dat het MGallery INK Hotel, Mövenpick en Swissôtel. Ook het Mercure in Amersfoort en het Mövenpick in Den Haag doen mee. Tot slot is de Suite Night Upgrade nog te gebruiken bij het Pullman hotel in Eindhoven. Een luxe hotel als Sofitel The Grand doet dus helaas niet mee aan deze benefit. Meer over de deelnemende hotels lees je overigens hier.

Sommige hotels van Accor beschikken over een Executive Lounge. Doorgaans krijg je hier gratis ontbijt en hapje en drankjes in de avond. Toegang tot de lounge is mogelijk tegen bijbetaling of bij het boeken van een kamer inclusief loungetoegang. Platinum en Diamond leden hebben echter gratis toegang tot de Executive Lounges. Meer daarover lees je in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *